Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

ATA:n hallitus esittäytyy, Johanna Klemetti

Aloitetaan perinteisellä: kerro alkuun itsestäsi, kuka olet?

Hei kaikille, olen Johanna, utelias markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen. Olen tehnyt pitkän uran erilaisissa markkinointi- ja viestintätehtävissä usealla toimialalla. Aloitin urani sosiaali- ja terveydenhuollon parissa, ja pääsin mukaan mm. Suomen ensimmäisiin terveyskeskusten ja hoivapalveluiden ulkoistuksiin. Kokemus oli huikean opettavainen ja arvostan tänäkin päivänä suuresti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten pyyteetöntä työtä.

Myöhemmin siirryin StaffPoint-henkilöstöalan yritykseen vastaamaan markkinoinnista ja viestinnästä ja sain mahdollisuuden vaikuttaa yrityksen brändin rakennukseen ja tunnettuuden kasvattamiseen. Se oli mielenkiintoinen matka, ja opin paljon.

Olen aina tykännyt työpaikoista, joissa olen päässyt rakentamaan ja luomaan jotakin uutta. Ennen nykyistä työpaikkaani Vehon viestintäjohtajana vastasin Suomen suurimman potilastietojärjestelmähankkeen viestinnästä. Jälleen kerran sukellus ainutlaatuiseen uuteen maailmaan. Kokemukseni ovat antaneet minulle monipuolisen näkemyksen markkinoinnista ja viestinnästä eri toimialoilla.

Olen luonteeltani energinen ja innostun helposti uusista haasteista. Rakastan oppimista ja olen aina valmis kehittämään itseäni. Kaksi lastani ovat kuitenkin opettaneet minulle eniten elämästä, ihmissuhteista ja tarpeista läpi elämän.

Juoksen mieluusti keltaisen pallon perässä kentällä ja olen myös pitkäaikainen joogaaja. Aloitin joogan puhtaasti kehon hyvinvoinnin takia, mutta nopeasti havaitsin, että se on upea tapa rakentaa yhteyttä kehon ja mielen välillä.

Toivon voivani tuoda uudenlaisia ajatuksia, oivalluksia ja intoa hallitustyöskentelyyn erityisesti markkinointi- ja viestintämielessä. Oikeiden kohderyhmien tavoittaminen ja viestien oikeanlainen räätälöinti on tulevaisuudessa yhä merkityksellisempää, jotta löydämme oikeat tekijät oikeisiin töihin.

Miten päädyit ATA:n hallitukseen?

Olen tehnyt ATA:n perustajan ja toimitusjohtajan Harri Apellin kanssa yhteistyötä aikaisemmin ja arvostan suuresti Harrin tapaa ajatella ja työskennellä. ATA:ssa halutaan tehdä asiat eri tavalla, kuin staffing-yrityksissä perinteisesti ja yhtiön vastuullinen ajattelutapa, pitempi perspektiivi ja halu aidosti pitää hyvää huolta työntekijöistään ja asiakasyrityksistään puhutteli minua. Oli helppo vastata kyllä, kun minua pyydettiin mukaan.

Millaisia odotuksia sinulla on tulevasta hallitustyöstä?

Olen aidosti innoissani, että pääsen mukaan rakentamaan ATA:n tarinaa. Odotan rakentavaa yhteistyötä, jossa pääsemme puolin ja toisin sparrailemaan eri aihealueissa. Uskon, että kokemuksestani on apua ATA:n brändin rakentamisessa, oikeiden kohderyhmien tavoittamisessa ja itsekin pääsen oppimaan alan huikeilta ammattilaisilta.

Minkälaisena henkilöstöpalvelutoimiala sinulle näyttäytyy?

Pandemia mullisti työmarkkinan ja edelleenkin elämme murrosvaihetta, jossa työn tekemisen tapa on jatkuvassa muutoksessa. Työn tekemisen muodot ovat muuttuneet radikaalisti.

Digitalisaation myötä on syntynyt uusia osaamistarpeita, ja osalle työtä tai tekijöitä ei riitä enää kysyntää. Henkilöstöpalvelualalla meidän täytyy kyetä toimimaan pitkäaikaisina ja syvällisinä kumppaneina, jotka aidosti ymmärtävät asiakkaiden liiketoimintaa ja tarpeita ja vastaavasti osaavat yhdistää näihin oikean osaamisen ja tekijät. Kumppanuuden merkitys korostuu.

Henkilöstöpalvelualan tulevaisuudessa korostuu yksilöllisyys, joustavuus ja työntekijöiden tarpeisiin vastaaminen. Uskon, että henkilöstöpalvelualan rooli tulee laajentumaan yhä enemmän ihmisten ja yritysten yhdistämisestä henkilöarviointeihin ja osaamisen tunnistamiseen.

Miltä ATA:n toiminta näyttää hallitusjäsenen silmiin? Onko ATA:n toiminnassa jotain, mitä haluaisit erityisesti nostaa esille tai mikä on yllättänyt sinut?

ATA on ketterä ja vastuullinen toimija, joka on koko ajan hereillä ja vastaa markkinan tarpeisiin. Alalla on tuulista, mutta ATA:an luotetaan ja kumppanuudet jatkuvat haastavista ajoista huolimatta. Tosi kiva saada olla mukana osaa tarinaa.

Johanna on markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, joka tuo osaamisensa ATA:n hallitukseen.

Takaisin