Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

ATA:n hallitus esittäytyy, Olli Malkavaara

picture of Olli Malkavaara, board member

Olli Malkavaara on ollut ATA:lla päivästä yksi alkaen, joten myös hallitustyöskentely on ollut luonnollinen valinta.

Aloitetaan perinteisellä: kerro alkuun itsestäsi, kuka olet?

Terve vaan! Olen Malkavaaran Olli, ATA:n ensimmäinen toimihenkilö eli talossa syksystä 2018 alkaen. Nimike on hieman elänyt vuosien varrella ja tällä erää vastuullani on markkinointi ja rekrytoinnin kehittäminen. Ja vuodesta 2022 lähtien myös ATA:n hallituksen jäsen.

 

Miten päädyit ATA:n hallitukseen?

Olen ollut mukana ATA:n kasvussa aivan alusta alkaen ja päässyt näkemään myötä- ja vastatuulisia ajanjaksoja. Tällä hetkellä on aika vankka ymmärrys sekä alasta että yhtiömme tämänhetkisestä tilanteesta.

Miksi päädyin hallitukseen kannattaa varmasti kysyä Harrilta. 😊 Pienessä yhtiössä hallituksen asiat ovat monesti myös hyvin operatiivisia asioita, joten ehkä hallitukseen toivottiin vahvistusta nimenomaan tälle puolelle. Olin myös aikaisemmin ilmaissut oman kiinnostukseni hallitustyötä kohtaan, kunhan tilanne on sopiva.

 

Millaisia odotuksia sinulla on hallitustyöstä?

Johannan ja Hannun mukaantulon myötä hallitustyöskentelymme on ottanut selkeän askeleen eteenpäin. Aiemmin hallitustyö oli pienelle yritykselle tyypillistä eli asianmukaiset ja pakolliset asiat käytiin läpi ja puumerkit alle. Tämän vuoden aikana hallitustyöhön on tullut selkeä sapluuna. Esimerkiksi myynti ja markkinointi ovat keskeisesti osana hallituksen kokouksiamme. Tehtävää toki vielä löytyy ja vasta opettelemme tuntemaan toisiamme ja toistemme työskentelytapoja, mutta kerta kerralta työskentely on tuntunut hedelmällisemmältä.

 

Minkälaisena henkilöstöpalvelutoimiala sinulle näyttäytyy?

Luonnollisestikin mielenkiintoiselta. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 vuokratyöntekijöiden osuus palkansaajista oli 2,7 prosenttia ja määrä on kasvanut vuosittain. Henkilöstöala kattaa lähes kaikki toimialat, joten tällä toimialalla on hyvä ymmärrys siitä, mitä Suomen työmarkkinoille kuuluu.

Vuosien saatossa työnimikkeet elävät, ammatteja kuihtuu ja uusia syntyy, mutta ihmisiä ja työntekijöitä tarvitaan aina. Vastuullisuudessa ala on mennyt reilusti eteenpäin, mutta projekti ei ole niin sanotusti valmis. Olen ylpeä, että ATA pyrkii olemaan vastuullisuudessa alamme kärkeä ja monessa asiassa edellä kävijä. Tärkeitä teemojamme ovat mm. palkka-avoimuus ja ympäristöteemat.

 

Miltä ATA:n toiminta näyttää hallitusjäsenen silmiin? Onko ATA:n toiminnassa jotain, mitä haluaisit erityisesti nostaa esille tai mikä on yllättänyt sinut?

Olen ollut erityisen tyytyväinen siitä, kuinka paljon ja avoimesti viestimme arjestamme. Sosiaalisen median kanavien kautta kerromme uratarinoita, asiakas- ja toimialaesittelyitä, henkilöstökyselyn tuloksia, blogitekstejä ja vinkkejä työnhakuun, tilastotietoja meistä ja toimialasta sekä luonnollisesti työpaikkailmoituksia.

 

Lopuksi vapaa sana: onko jotain, mitä haluat vielä kertoa itsestäsi tai hallitustoiminnasta?

Rohkenen väittää, että harvassa tämän kokoluokan yhtiössä on näin kovia osaajia hallituksessa. Tosi ilolla olen seurannut tämän vuoden hallitustyötä ja sitä kuinka paljon struktuuria, ideoita ja näkemystä Johannalta, Hannulta ja Harrilta löytyy. Hyvässä seurassa siis olen ja tästä on mukava jatkaa.