Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Avoimen hakemuksen hyödyntäminen työnhaussa

Meillä ATA:lla käytäntönä on ollut, että pyrimme mahdollisuuksien mukaan auttamaan työnhakijoitamme. Hakijan CV:n ja työllistymistoiveiden myötä pyrimme yhdistämään heitä sopiviin paikkoihin. Aina emme mekään tässä onnistu, eikä sopivia paikkoja välttämättä asiakkaillamme ole tarjolla. Lähtökohtana kuitenkin on, että hakija aina saisi vinkkejä työnhakuunsa hakiessaan ATA:lta töitä. Jos meillä ei ole ollut sopivia työmahdollisuuksia, olemme rohkeasti suositelleet hakemaan esimerkiksi toisiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin tai muihin verkostoistamme tuttuihin yrityksiin.

Viime keväänä Pohjois-Savossa järjestettiin työllisyysviikko, jolloin muun muassa Kuopiossa ja Siilinjärvellä oli erilaisia rekrytointi- ja työnhakutapahtumia. ATA-Henkilöstöpalvelut oli mukana esittäytymässä avoimien työpaikkojen ja työnhakuvinkkien tiimoilta yksikön päällikkömme Janne-Pekka Pesosen toimesta.

Anne-Kristiina Kolehmainen oli Siilinjärven tilaisuudessa paikalla kuuntelemassa J-P:n esitystä.

”Olin viime keväänä paikalla, kun Janne-Pekka Pesonen kertoi ATA-Henkilöstöpalveluista. Yritys vakuutti minut heti. Ajattelin, että heille haluan laittaa avoimen hakemuksen ja he saavat auttaa minua työn löytymisessä”, hän kertoo.

Anne-Kristiina on omimillaan valmennus-, ohjaus- ja luennointitehtävissä. Hän on työllistänyt itseään muun muassa opetustöillä alueen kansalaisopistoissa, ja lisäksi toiminut kevytyrittäjänä jo viiden vuoden ajan. Anne-Kristiina kertoo olleensa myös työttömänä ja niin sanotusti väärälläkin alalla. Oma ala löytyi tekemällä ja kokeilemalla useamman eri toimialan töitä.

”Oikean alan löytymiseen auttoi myös se, kun mietin, mitä tahtoisin tehdä, mikä olisi unelmatyöni sekä mitkä ovat omat vahvuuteni ja osaamiseni”, hän pohtii.

ATA apuna urasuunnan löytymisessä

”Otin yhteyttä Janne-Pekkaan ja laitoin avoimen hakemuksen ATA:lle. Menin haastatteluun, jossa kerroin Janne-Pekalle osaamisestani ja vahvuuksistani. Janne-Pekka ehdotti minulle erästä yritystä, johon taustani voisi olla sopiva. Lähestyin tätä kyseistä yritystä sitten itse avoimella hakemuksella ja lopulta työllistyin heille unelmatyöhöni”, Anne-Kristiina jatkaa.

Yhdistimme Anne-Kristiinan hänen kuvailujensa mukaan unelmatyöpaikkaansa. ATA:n J-P tosin ei tehnyt muuta, kuin vinkkasi mielestään sopivan yrityksen ja kannusti rohkeasti lähettämään avoimen hakemuksen. ATA:n verkostot yhdistivät siis työntekijän ja työn tällä kertaa ilman henkilöstövuokraus- tai rekrytointipalveluita. Työnhakija teki itse kaiken, meidän Janne-Pekka vain rohkaisi Anne-Kristiinan kohti oikeaa suuntaa.

Yrityksenä meidänkin luonnollisesti tarvitsee saada liikevaihtoa. Toisinaan työnhakijalle voi kuitenkin tuoda avun pelkkä kahvitteluhetki toimistollamme, jolloin voimme sparrailla työnhaussa, pohtia yhdessä hakijan vahvuuksia sekä hyödyntää verkostojamme sopivien työpaikkojen löytymiseksi. Kaikesta tekemisestämme ei välttämättä näy liikevaihtoa heti, mutta koemme, että toimintatavoillamme on myöhemmin positiivinen vaikutus.

Meillä ATA:lla arvojamme ovat muun muassa vastuullisuus ja ammattitaito. Kuten Anne-Kristiinan tarina osoittaa, nämä molemmat näkyvät vahvasti päivittäisessä arjessamme.

Tämän tarinan myötä kannustamme hyödyntämään työnhaussa avointa hakemusta. ATA:lla autamme työnhaussa mielellämme myös sinua!

 

Avoimen hakemuksen hyödyntäminen työnhaussa

Avoimen hakemuksen lähettäminen kannattaa, kertoo Anne-Kristiina Kolehmainen.

Takaisin