Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Havaintojamme palkka-avoimuudesta

Palkka-avoimuus on herättänyt valtavasti keskustelua viime aikoina. Me ATA:lla olemme pyrkineet aina siihen, että kaikissa työpaikkailmoituksissamme näkyy avoimesti palkkataso tai -haitari. Työpaikkailmoitukset teemme asiakkaillemme heidän toiveidensa mukaisesti, joten jaamme kokemuksiamme palkka-avoimuuden puolesta aina myös heille. Toisinaan on meilläkin kuitenkin haussa yksittäisiä tehtäviä, joissa palkkatasosta ei ole mainintaa. Syitä on monia, ja niistä olemmekin jo kertoneet aiemmin blogissamme: https://ammattitaitoa.fi/tyopaikkailmoitus-palkka/.

Palkka-avoimuus on meille jo arkinen asia, sillä suunnittelemme ja avaamme työpaikkailmoituksia viikoittain. Olemmekin huomanneet palkka-avoimuuden positiivisia puolia työskentelymme lomassa.

Havaintojamme palkka-avoimuudesta

Avoimuus palkkatiedoissa on havaintojemme mukaan kannattavaa oikeanlaisten hakijoiden tavoittamisessa.

Arki näytti olettamamme toteen

Loppuvuodesta 2022 meillä oli haussa useita toimihenkilötehtäviä, joista teimme palkka-avoimuuden puolesta puhuvia havaintoja. Päätimme jakaa muutaman tuoreen ja aidon havainnon.

Palkka-avoimuus somemainonnassa

Teimme testauksen, kuinka palkan näkyminen somemainonnassa vaikuttaa mainosten tavoitettavuuteen. Avoinna oli toimihenkilötasoinen paikka, ja ilmoitusteksti itsessään oli laadukkaasti kirjoitettu sekä palkkaus ja työsuhde-edut oli avattu ilmoituksessa avoimesti. Teimme samasta työpaikasta kaksi eri mainosta sosiaalisen median kanaviimme: samalle kohderyhmälle täysin samalla budjetilla. Erona se, että toiseen mainoskuvaan sisällytimme palkkatiedon, kun taas toisesta jätimme kokonaan pois.

Dataa mainoksista: ilman palkkatietoja mainos sai 246 klikkausta, ja CTR (eli osuus niistä kerroista, jolloin ihmiset nähneet mainoksen ja tehneet klikin) 2,74%. Sama mainos palkkatiedon kera 536 klikkausta ja CTR 3,40%. Palkka-avoimen mainoksen voidaan siis sanoa purreen työnhakijamarkkinassa todella paljon paremmin näiden lukujen valossa.

Palkka näkyviin työpaikkailmoitukseen?

Avoinna oli kaksi eri päällikkö-tason paikkaa. Työpaikkailmoitukset olivat molemmissa laadukkaat: työnkuva ja -tehtävät avattiin selkeästi. Toisessa ilmoituksessa oli lisäksi avattuna kiinteän kuukausipalkan määrä provisioineen ja muine työsuhde-etuineen. Toisessa ilmoituksessa asiakkaamme toiveesta pyysimme hakijoilta tehtävään nähden perusteltua palkkatoivetta, mutta palkkatasoa ei sen tarkemmin avattu.

Pääsimme etsimään palkka-avoimeen työpaikkaan asiakkaallemme heidän toiveidensa mukaisia osaajia yli 60 hakijan joukosta. Palkkatiedon puuttuessa asiakkaamme joutui tyytymään vain noin 15 hakijan massaan.

Arjen havaintojen perusteella jatkamme pyrkimystämme avata palkkatiedot työpaikkailmoituksissa.

 

Avaamalla palkkatiedon työpaikkailmoituksissa voidaan päästä huimiin eroihin hakija- ja näkyvyysmäärissä työnhakijamarkkinassa, joten aiomme jatkossakin pyrkiä avaamaan palkkatiedot reilusti näkyviin työpaikkailmoituksissamme ja mainoksissamme.

Takaisin