Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Johdon personal trainer

Henkilökohtaista sparrausta yrittäjälle tai toimitusjohtajalle

Kasvavan yrityksen toimitusjohtajan työ on usein rankkaa ja yksinäistä puurtamista. Liiketoiminnan pyörittämisen lisäksi hänen pitää samaan aikaan hallita taloutta ja taklata myynnin haasteet, johtaa työntekijöitä ja vieläpä huolehtia omasta jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan. Sarjayrittäjä, usean hallituksen jäsen ja ATA Henkilöstöpalvelut Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Harri Apell tietää omakohtaisesti, miltä tuntuu, kun yrittäminen vaatii melkein viimeisetkin voimavarat.

“Tuskailin itsekin puskiessani ensimmäistä firmaani markkinoille. Kaikki piti tehdä itse. Apua ja tukea ei saanut, kun ei ollut vielä hallitustakaan pystyssä. Olisin tarvinnut jonkun antamaan vinkkejä, vertaistukea ja ennen kaikkea kokemusta ongelmien ratkaisemiseen”, Apell muistelee.

Näiden hankalien kokemustensa vuoksi Apell on aina halunnut ja pyrkinyt auttamaan kanssayrittäjiään parhaansa mukaan. Nyt jo yli kaksi vuosikymmentä kestäneen yrittäjäuransa aikana Apell on saanut tarjota omat kokemuksensa haasteiden keskellä vellovien yrittäjien avuksi.

“Yhtiössä oli haastavat ajat ja edessä pakolliset sopeutustoimet. Harri pystyi tukemaan johtoa prosessin läpiviemisessä sekä antoi muutenkin oivaltavia ideoita jatkotyöskentelyyn. Pystyimme puhumaan luottamuksellisesti kaikista asioista. Harrin sparrausapu oli arvokasta tässä tilanteessa ja voin suositella hänen palvelujaan mielelläni”, kehuu vuosina 2018‒2019 Privanet Group Oyj:n toimitusjohtajana työskennellyt Karri Salmi.

Harri Apellin palvelu ei ole suurpiirteistä, laveaa ja kallista johdon coachausta, vaan pikemminkin kokemusasiantuntijan kollegiaalista vertaistukea ja ratkaisuvaihtoehtojen etsimistä yrittämisen solmukohdissa.

“Kun ongelmat vellovat eikä metsää näe puilta, tarvitaan tietynlainen täsmäisku, interventio. Ulkopuolisen havainnot voivat avata tilanteen. Tai ratkaisut saattavat olla jo valmiiksi mietityt, mutta hankalan päätöksen tekemiseen tarvitsee ulkopuolista kannustusta”, Harri Apell pohtii.

Johdon personal trainer


Yksinyrittäjän ja pienen yhtiön toimitusjohtajalle voi olla palkitsevaa päästä keskustelemaan haasteistaan toisen kokeneen yrittäjän kanssa.

Ratkaisujen hakemista ja rohkaisua päätöksiin

Ensimmäisessä, noin tunnin kestävässä tapaamisessa Apell ja asiakas nimeävät ongelman ja miettivät, mistä tilanne johtuu. Sen jälkeen Apell perehtyy asiaan huolellisesti ja rakentaa alustavat ratkaisut tilanteen helpottamiseksi. Hän etsii vaihtoehtoiset etenemismallit ja tunnistaa mahdolliset riskit.

Kun Apell on kunnolla perehtynyt yrityksen tilaan ja yrittäjän haasteeseen, hän järjestää 2‒3 tuntia kestävän sparraussession.

“Kaikki keskustelumme ovat luottamuksellisia ja niissä mennään syvälle asiaan. Voimme tavata verkon yli tai kasvotusten neutraalissa paikassa, käydä vaikka Puijolla kävelemässä. Aihe voi olla mikä vain: oma jaksaminen, talouden tai myynnin vaikeudet, johtamiskulttuuri. Yrittäjää kohtaavista tilanteista ei oikeastaan mikään ole minulle vieras. Lupaan auttaa ja haastaa sinua löytämään oikeita ratkaisuja ja myös tekemään päätökset niiden toteuttamiseksi.”

Apell toteuttaa palvelun joko kertaluontoisesti tai säännöllisesti toistuvina tapaamisina. Tavoitteena on kirkastaa yrityksen liiketoiminnan kannalta olennaiset asiat kaiken arjen hälinän ja rasitusten seasta.

“Parhaimmillaan sparraus on pitkäkestoista yhteistyötä, joka johtaa hyvin perusteltuihin tärkeisiin päätöksiin. Olen huomannut, että monesti paras apu tulee ulkopuolelta, kun yhdessä rauhassa analysoidaan mikä lopputulema on milläkin vaihtoehdolla. Tärkeintä on luottamus, sillä yrittäjä voi olla henkisesti hyvin tiukasti kiinni yrityksessään.”

Kokeneen ammattilaisen näkemys käypään hintaan

Harri Apellilta saat ideoita, apua ja tukea kaikkiin yrittäjää koskettaviin asioihin. Hänen osaamisensa perustuu vuosien yrittäjäkokemukseen ja tuhansien yrittäjien kanssa käytyihin keskusteluihin. Yksi heistä on Rakennusliike Seppäsen yrittäjä Kai Seppänen.

”Olen pyörittänyt omaa rakennusalan yritystäni nyt muutaman vuoden ja olemme kasvaneet tasaisesti. Oma energiani on mennyt yhtiön rakentamiseen, asiakkuuksien hankkimiseen sekä tietysti organisaation kasvattamiseen. Sparrasin Harrin kanssa useita henkilöstöön ja esimiestyöhön liittyviä asioita ja sain häneltä paljon uusia ideoita toiminnan jatkokehittämiseen. Parasta sparrauksessa oli juuri uusien ideoiden herättely”, Kai Seppänen kiittelee.

Harri Apellin palvelua voi kutsua henkilökohtaiseksi sparraukseksi, yhden miehen hallitukseksi tai yrittäjän personal traineriksi. Joka tapauksessa kyse on luotettavasta ja kokeneesta asiantuntijasta, joka tuntee yrittäjyyden kivet ja karikot sekä tien niistä ulos.

Tämän palvelun hinta on reilusti halvempi kuin hallituksen jäsenten kokouspalkkio. Yhden sparrauksen hinta on 2000 € + alv. Säännöllisen, esimerkiksi 4‒6 kertaa vuodessa toistuvan sparrauksen hinta per kerta on 1400 € + alv.

“Soita minulle ja selvitetään, olenko oikea henkilö sparraamaan ja ennen kaikkea haastamaan sinua. Sovitaan aika maksuttomalle keskustelulle, joka on ilmainen siksi, että tämä työ perustuu luottamukseen eikä onnistu, jos henkilökemiat eivät kohtaa. Tunnen rajani, enkä ryhdy terapeutiksesi. Tarjoan vain omat konkreettiset, huolellisesti pohditut näkemykseni, mielipiteeni ja tukeni”, Harri Apell lupaa.

Jätä yhteydenottopyyntö

"*" indicates required fields

Ota yhteyttä

Harri Apell
Toimitusjohtaja
harri.apell@ammattitaitoa.fi
044 275 0700