Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Haastattelussa ATA-Henkilöstöpalveluiden Helsingin yksikön päällikkö, Juha Laine.

 

Minkälaisilla fiiliksillä olet aloittanut ATAlla?

Oikein energisin ja iloisin mielin. Vastaanotto ATAlla on ollut tosi lämmin ja olen päässyt tutustumaan uusiin kollegoihin. Iloiseksi minut tekee myös todella hyvä vastaanotto uusilla ja tutuilla asiakkailla. 😊

Erityisen innolla odotan vuotta 2024 ja Helsingin seudun liiketoiminnan kasvua.

Sinua tuntevat tietävät ammattitaitosi, mutta heille, joille olet vielä vieraampi tapaus, kertoisitko mitä kaikkea työurasi on pitänyt sisällään?

Olen opiskellut kauppatieteitä ja myyntiä & markkinointia ja pidemmät työurat olen tehnyt vakuutus- ja finanssialalla (Fennia-ryhmä ja Sampo/Mandatum), jossa vietin 12 vuotta.

Nyt viimeiset 13 vuotta olen työskennellyt henkilöstöalalla. Olen tehnyt btob-myyntiä, myynnin johtotehtäviä ja asiakkuuksien kehitystä Clevryllä, Opteamilla, Barona-konsernin yhtiöissä ja viimeiset vuodet paljolti suorahaun ja psykologisten soveltuvuusarviontien parissa. CRM-järjestelmän hankinta ja pääkäyttäjänä toimiminen oli myös mielenkiintoinen haaste Momentouksella.

Mikä rekrytointi- ja henkilöstöalassa sinua viehättää?

Pidän aidosti tärkeänä kehittää suomalaisten työuria ja löytää ihmisille se paikka, jossa voi aidosti toteuttaa vahvuuksiaan ja viihtyä; tuntea olonsa kotoisaksi.

Tunnen olevani osa suomalaista yritysmaailmaa, kun saan auttaa yrityksiä ratkaisemaan heidän henkilöstötarpeitaan ja -haasteitaan.

Tunnen paljon alan ihmisiä ja aivan mainiota tyyppejä kaikki.😊

Olet paljon jo ennättänyt tekemään ja näkemään. Muistuuko mieleen vuosien varrelta mitään erityisiä sattumuksia, virstanpylväitä tai hetkiä?

Muistan aina, kun aloitin vakuutusuran jälkeen tällä alalla. En tiennyt vielä juurikaan mitään henkilöstövuokrauksesta tai rekrytointipalveluista; innostunut olin! Rakensin 2 vuoden aikana luottamukselliset suhteet viherrakennusalalle ja autologistiikka-alalle, jotka onnistuivat yli odotusteni ja joiden myötä etenin uralla vauhdikkaasti. Vuonna 2018 minut valittiin vuoden Baronalaiseksi 800 toimihenkilön joukosta. Se oli todella iso yllätys ja kunnia.

Minkälaista osaamista ja arvoa tuot niin ATAlle kuin palveltaville asiakkaillesi?

Uskon tuovan mukanani toimialakokemusta aloilta, jotka eivät ole vielä ATAlle niin tuttuja, kuten vaikkapa kiinteistösijoitus ja isännöinti tai vakuutusala.

Asiakkaat arvostavat usein pitkää henkilöstöalan kokemusta ja näkemystä, varsinkin kun markkinat elävät voimakkaasti ja monia eri toimenpiteitä vaaditaan henkilöstön suhteen.

Taantumasta on paljon puhetta ja talouden kuin liike-elämän yllä näkyy tällä hetkellä paljon tummia pilviä. Minkälainen arvio sinulla on vuodesta 2024?

Uskon taantuman taittumiseen ja varovaiseen kasvuun vuoden 2024 aikana. Vapaita työnhakijoita on paljon markkinoilla sopeutusten myötä ja taantuman taittuessa näistä osaajista kilpaillaan vielä.

Uskon, että auttamalla asiakkaitamme ns. vaikealla hetkellä, he uskovat meihin ja palveluihimme myös kasvun alkaessa.

Mitä Juhan vapaa-aika pitää sisällään?

Kaupunkilomailua, antiikki- ja vintage-tapahtumia & toreja. Pirkkolan ulkokuntosalilla mielen ja kropan ylläpitoa. Äänikirjoja, hyvää kahvia ja suklaata.

 

ATA Juha Laine

Juha Laine

yksikön päällikkö, Helsinki

juha.laine@ammattitaitoa.fi

050 443 1057