Kesätöiden kautta ammattilaiseksi - ATA Henkilöstöpalvelut Oy
Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Kesätöiden kautta ammattilaiseksi

”Väliseiniä, äänieristystä ja oven asentamista” kuuluu Olli Partaselta hyväntuulinen vastaus päivän töistä kysyttäessä. Partanen on ollut KOTI Rakentajat Kuopio Oy:llä töissä vuodesta 2015.

Ensimmäiset vuodet Olli Partanen oli henkilöstöpalvelualan yrityksen kautta vuokratyöntekijänä ja vuodesta 2017 alkaen hän on ollut KOTI Rakentajien kirjoilla.

KOTI Rakentajat on vuonna 1988 perustettu kuopiolainen saneerausyritys. Sisäilmakorjaukseen erikoistunut yritys tekee kaikenlaisia korjaustöitä ja tilamuutoksia erityisesti kaupungin ja kuntien kiinteistöissä, kuten virastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Kevään 2021 aikana KOTI Rakentajat hakee kesätöihin että pidempään työsuhteeseen toistakymmentä rakennustyöntekijää.

Ennen kuin mennään tarkemmin tulevaan sesonkiin, niin kysytään Partaselta vielä tarkemmin hänen työuransa alusta.

”Toukokuussa 2015 aloitin rakennusapumies nimikkeellä töissä. Aikaisempi työpaikkani oli Puolustusvoimat eikä minulla ollut rakentamisen alalta mitään kokemusta. Ainoastaan kova halu päästä oppimaan.”

”Kesän aikana ala alkoi yhä enemmän kiinnostamaan. Jos on yhtään sellainen ihmistyyppi, jolta löytyy kädentaitoja ja pystyy sisäistämään asioita, niin pärjää kyllä. Se vetäisi minutkin mukaan rakennuspuolelle”, toteaa Partanen.

Saneerausta, uudispuolta sekä mökkiremontteja

Koti Rakentajat ovat erikoistuneet sisäilmakorjauksiin, joita yhdessä erilaisten tilanmuutostöiden kanssa onkin eniten. Yrityksessä tehdään vaihtelevassa määrin myös uudispuolta ja keväällä 2021 toiminta laajenee Kuopion alueella mökkiremontteihin uuden mokkirakentajat.fi -konseptin myötä.

Partanen kertoo hänen ensimmäisen kohteensa olleen omakotitalokohde Siilijärvellä. Tosin ensimmäisenä kesänä rooli oli lähinnä tavarankantoa ja muita avustavia tehtäviä, mutta Partanen kiittelee miten pääsi näkemään eri työvaiheet ja sitä kautta tekemään itsekin nopeasti.

Partasella lähtee nyt kuudes vuosi KOTI Rakentajilla, minkälaisia kohteita ja työtehtäviä nykyään teet?

”Uudispuolta on vuosittain, mutta pääpaino on saneerauksessa. Viime aikoina olen ollut kerrostalokohteissa, tiivistystöissä kouluilla ja päiväkodeilla, omakotitalon kattotyömaalla, muutama kylppärikohde sekä jätekatoksen tekemistä. Nyt olen rakentamassa uutta toimistotilaa Luova Lääkärit Oy:lle.”

Olli Partanen aloitti 2015 apulaisen roolissa. Työtehtävät ovat sittemmin monipuolistuneet.

Oppipojan vuoro päästä opettamaan?

Kukaan ei voi olla täydellinen työuransa alkutaipaleella. Tämän Partanenkin on todennut. ”Silloin kun itse tulin taloon ja tietotaito oli pirun heikko, niin onhan niitä ammattilaisia saattanut välillä turhauttaa”, nauraa Partanen. ”Mutta nyt on mukava huomata että esimerkiksi ruuhkaiseen kesäaikaan pääsee itse vuorostaan opastamaan muita. Siitä tykkään tosi paljon”.

Kesää kohden mentäessä työntekijätarpeet luonnollisesti kasvavat. Talven noin kahdenkymmen ihmisen työporukka voi kasvaa päälle viidenkymmenen kesän ajaksi. ”Toki kasvun myötä on tullut uusia työkavereita, joita ei vielä niin hyvin tunne, mutta kaiken kaikkiaan tosi mukava henkilöstö. Työkaverit ovat olleet hyviä. Tänne vaan”, päättää Partanen.

KOTI Rakentajien rekrytoinneista vastaa kokonaisuudessaan kuopiolainen ATA-Henkilöstöpalvelut. Yhteyshenkilönä toimii Janne-Pekka Pesonen.

”Valmistaudumme yhdessä KOTI Rakentajien kanssa vilkkaaseen ja työntäyteiseen sesonkiin. Mikäli sinulla on tämän vuoden työsuunnitelmat vielä sopimatta, niin mietitään yhdessä sinulle sopiva työ”, kehottaa Pesonen.

Rakennustyöntekijän töitä ja muita työtehtäviä voit tiedustella suoraan Janne-Pekalta

Janne-Pekka Pesonen

044 4914 588

janne-pekka.pesonen@ammattitaitoa.fi

ATA-Henkilöstöpalvelut Oy

Volttikatu 6, 70700 KUOPIO

www.ammattitaitoa.fi

Takaisin