Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Kokeneella kirvesmiehellä on nyt kädet täynnä töitä

Vuosi sitten keväällä kirvesmies Jukka Riipinen pyöritteli vielä kotona peukaloitaan. Nyt hän on arvostettu ammattilainen KOTI Rakentajien työmailla. (EDIT: Artikkeli on julkaistu Iltalehden verkkosivuilla 14.03.2022)

Kokeneella kirvesmiehellä on nyt kädet täynnä töitä

”Etukäteen hieman karsastin henkilöstövuokrausyrityksiä, mutta mielikuvat muuttuivat nopeasti. ATA:n haastattelussa oltiin aidosti kiinnostuneita osaamisestani ja työkokemuksestani”, Jukka Riipinen muistelee.

Ruuviväännin surahtelee tasaiseen tahtiin Matkuksen työmaalla Kuopiossa, kun kirvesmies Jukka Riipinen rakentaa väliseiniä tavaratalon yhteydessä olevalla työmaalla. Urakkana on saneerata tavaratalosta lohkaistu noin 1 800 neliön suuruinen osa uudeksi liiketilaksi.

Riipinen on ollut uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistuneen kuopiolaisen KOTI Rakentajien Matkuksen työmaalla tammikuusta lähtien.

– Täällä pitäisi olla valmista maaliskuun lopulla. Sen jälkeen siirryn Kuopion keskustaan tekemään huoneistoremonttia, hän kertoilee.

Etsitkö sinäkin reilua työnantajaa? Katso ATA-Henkilöstöpalvelujen avoimet työpaikat täältä.

Aitoa kiinnostusta osaamisesta

Vuonna 2008 rakennusalalle tulleella Riipisellä on ollut kuluneena talvena kädet täynnä töitä. Vuosi sitten keväällä tilanne oli kuitenkin aivan toinen: ruuvivääntimen tai porakoneen sijasta kädessä oli enimmäkseen kaukosäädin tai lumikola.

– Rakennusala on kausiluonteista ja talvet ovat usein vähän hiljaisempaa aikaa. Välillä voi mennä muutama kuukausi ihan työttömänä, hän toteaa.

Kokeneella kirvesmiehellä oli kuitenkin jo tuolloin haku päällä ja kevään kynnyksellä korviin kantautui tieto, että KOTI Rakentajat haki riveihinsä vahvistuksia. Rautalammella asuva kirvesmies päätti katsoa, mitä olisi tarjolla. Pian tulikin kutsu yhtiön rekrytointeja hoitavan ATA- Henkilöstöpalvelujen työhaastatteluun.

– Etukäteen hieman karsastin henkilöstövuokrausyrityksiä, mutta mielikuvat muuttuivat nopeasti. ATA:n haastattelussa oltiin aidosti kiinnostuneita osaamisestani ja työkokemuksestani. Samalla tuli tunne, että minut tosiaan halutaan töihin. Se tuntui hyvältä, 35-vuotias Riipinen muistelee.

Toinen työhaastattelu oli KOTI Rakentajissa, ja toukokuussa kokenut kirvesmies löysi itsensä uuden omakotitalon työmaalta. Sieltä matka vei syksyn tullen Matkuksen projektin ensimmäiseen vaiheeseen sekä kylpyhuoneremontteihin.

Parhaillaan KOTI Rakentajat aloittelee kesätyönhakua. Jukka Riipinen kannustaa ottamaan vinkistä vaarin, sillä tarjolla on hyvä työnantaja ja kiinnostavia työkohteita.

Hyvässä porukassa viihtyy

Riipinen on töissä KOTI Rakentajilla ATA-Henkilöstöpalvelun kautta, joka myös hoitaa kaikki työsuhteeseen liittyvät työnantajarutiinit. Molemmat saavatkin rakennusalan ammattilaiselta kehuja: oma tulevaisuus tuntuu nyt paljon turvatummalta kuin yksittäisten taloprojektien varassa työskentely.

– Onhan tämä hieno homma, kun työtä on tasaisesti, kohteet ovat vaihtelevia ja palkka tulee tilille kahden viikon välein. Myös yhteydenpito ATA-Henkilöstöpalvelujen Janne-Pekka Pesosen kanssa on kaikin puolin mutkatonta ja sujuvaa. Pienetkin murheet hoituvat nopeasti, Riipinen toteaa.

Erityiset kehut saa työporukka, jossa kemiat ovat kuulemma täydellisesti kohdallaan.

– Tuskinpa nauran vapaa-aikanakaan niin paljon kuin tässä porukassa. Silti hommat tehdään rivakasti ja niin, ettei jälkiä tarvitse paikkailla jälkikäteen. Laadusta ei tingitä ja se on tärkeä periaate, Riipinen kiittelee.

Hyvää henkeä luo myös se, että kokeneemmat neuvovat auliisti uusia tulokkaita ja kannustavat kysymään aina, jos jokin homma herättää aprikointia.

– Itsellänikin on opastettavana yksi oppipoika, jonka kanssa työskentely on todella palkitsevaa. Monet rakennusalan niksit oppii vain tekemällä, myös eräopastaustaa omaava Riipinen muistuttaa.

ATA-Henkilöstöpalvelujen asiakkuuspäällikkö Janne-Pekka Pesonen etsii parhaillaan useita motivoituneita ammattilaisia asiakasyrityksiin kesätöihin.

Kesätöiden kautta pysyvään pestiin

Parhaillaan KOTI Rakentajat aloittelee kesätyönhakua ja puutelistalla on muun muassa rakennusapulaisia, rakennustyöntekijöitä, maalareita sekä kesätyönjohtajia. Työt alkavat kesäkuun alkupuolella ja kestävät ainakin syksyyn saakka.

Myös kesätyöntekijöiden rekrytoinneista ja työsopimuksista vastaa ATA-Henkilöstöpalvelut. KOTI Rakentajien yhteyshenkilönä on asiakkuuspäällikkö Janne-Pekka Pesonen.

– Kannattaa laittaa hakemus tulemaan tai soitella suoraan minulle, niin saadaan asioita eteenpäin, Pesonen lupaa.

Riipinen kannustaakin ottamaan vinkistä vaarin, sillä tarjolla on hyvä työnantaja ja kiinnostavia työkohteita. Lisäksi töitä saa tehdä hyvähenkisessä porukassa, joka neuvoo ja auttaa eteenpäin.

Hyvin sujunut kesäpesti saattaa myös avata väylän vakituiseen työpaikkaan ja myöhemmin vaikkapa työnjohtotehtäviin. ”Kympiksi” on ehditty kuulemma kysellä Riipistäkin, mutta ainakaan vielä se ei ole miestä innostanut.

– Tämä on minulle riittävän itsenäistä ja omatoimista hommaa, hän naurahtaa.

Yrittäjä, etsitkö työllesi taitavaa tekijää. Me autamme sinua.

Ripeille ammattilaisille on nyt kysyntää

ATA-Henkilöstöpalvelut on vahvasti kasvava henkilöstövuokraaja, jolla on toimipisteet Kuopiossa ja Järvenpäässä. Yhtiö välittää ja pestaa osaajia rakennusalalle, asiakaspalveluun, teollisuudelle ja tuotantotehtäviin. Vuokratyöntekijöitä on noin sata ja henkilöstövuokrauksen lisäksi se hoitaa asiakkaidensa suorarekrytointeja ja valmennuksia.

ATA-Henkilöstöpalveluiden kautta työntekijät ovat lähes poikkeuksetta pitkissä määräaikaisissa tai toistaiseksi voimassa olevissa vakituisissa työsuhteissa.

– Hyvällä työmotivaatiolla varustetuille ammattilaisille on nyt kysyntää alalla kuin alalla. Myös kesä näyttää töiden suhteen varsin hyvältä, Janne-Pekka Pesonen kertoo.

Katso kaikki ATA-Henkilöstöpalveluiden avoimet työpaikat ja hae!

 

 

Artikkeli on julkaistu Iltalehden verkkosivuilla 14.03.2022

Takaisin