Maatalousalalta tuotantotöihin - ATA Henkilöstöpalvelut Oy
Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Maatalousalalta tuotantotöihin

Vantaalainen Lumi Malén on puuhastellut eläinten, erityisesti hevosten, parissa jo ennen kuin hän osasi vielä edes kävellä. Lumi on syntyjään Vantaalta, mutta on viihtynyt isovanhempiensa hevostilalla pienestä pitäen. Sieltä hän löysi kimmokkeen myös työuralleen – Lumi onkin työskennellyt lähes koko työuransa maatalous- ja hevostöiden parissa. Työtehtävät alalla ovat olleet monipuoliset ja fyysiset, sisältäen muun muassa maanviljelyä ja töitä ratsastuksen parissa.

Lumilta löytyy parin vuoden ajalta kokemusta myös lääketukussa työskentelystä. Tuona aikana hän ehtikin kasvaa keräilijän tehtävistä esimiestasolle saakka. Työskentely lääkealalla edellytti vastuullisuutta jo työn luonteen vuoksi, ja oikeanlainen työasenne johti Lumin esimiesrooliin.

Työuransa aikana Lumi on ennättänyt olla myös henkilöstövuokrausalan yrityksissä töissä, eivätkä kokemukset ole valitettavasti olleet aina positiivisia. ”Asioiden hoitamisessa on kestänyt toisinaan melko kauan” Lumi kertoo kokemuksistaan.

ATA:lle Lumi tuli töihin syyskuun alussa 2022, kun hän kaipasi silloisesta työstään vaihtoa. Hän huomasi mielenkiintoisen Makunuotan tuotantotyöntekijän haun, ja päätti laittaa hakemuksen tulemaan. ATA:n yhteydenottojen ja haastattelukierrosten myötä Lumi päätyi töihin hakemaansa tehtävään Makunuotalle Vantaalle.

Millaista työskentely Makunuotalla ATA:laisena sitten on?

Makunuotta on keittiömestari Reima Rönnqvistin luotsaama tehokas, dynaaminen ja joustava moniosaajien tiimi. Kuuden hengen ydintiimi hoitaa laadukkaan tuotannon, tuotekehityksen, hallinnon, markkinoinnin ja logistiikan. Makunuotta valmistaa kastikkeenomaisia tuotteita kuten majoneeseja, kastikkeita ja marinadeja tuotantotiloissaan Vantaalla.

 

Makunuotan tuotannossa valmistuvat kastikkeenomaiset tuotteet

Lumi työskentelee tuotantotyöntekijänä majoneesien valmistuksessa. Kuusihenkinen työporukka on tiivis ja yhtenäinen. Pienen tiimin kanssa työskentely edellyttää yhteistyön sujuvuutta, ja Lumi kokeekin nauttivansa työstään juuri sen vuoksi, ettei töitä tarvitse tehdä yksin. Tärkeimmäksi ominaisuudeksi Makunuotalla työskentelyssä Lumi kertoo joustavuuden – jokaisen täytyy pystyä mukautumaan mahdollisiin vaihteleviin tilanteisiin ja auttamaan toinen toistaan aina tarvittaessa.

”Elintarvikealalla työskentely on kivaa vaihtelua maatalousalaan ja eläinten kanssa työskentelyyn, ja työ itsessään on mukavan simppeliä. Pelkkää plussaa myös työajoista: töitä tehdään arkisin aamuvuoroissa, joten illat ja viikonloput on aina vapaata.” Lumi kertoo.

”ATA:lla olen ollut nyt nelisen kuukautta, ja tarkoituksena olisi vuoden vaihteen tienoilla siirtyä Makunuotan kirjoille. On ollut tosi mukava työskennellä ATA:laisena, koska asiat hoituu niin kuin luvataan ja asioihin reagoidaan nopeasti. Kun jotain kysyn, saan siihen suoran ja selkeän vastauksen. Ei ole ollut mitään epäselvyyksiä. Olen ollut jopa yllättävän tyytyväinen niin ATA:lla kuin Makunuotalla työskentelyyn.”

Työn vastapainona Lumin vapaa-aika kuluu rakkaan harrastuksen, hevosten, parissa. Lumilla on myös koiria, joiden kanssa ajan saa myös mukavasti kulumaan.

Kysyttäessä Lumin työuran tulevaisuuden näkymiä vuoden päähän, on vastaus helppo. Vuoden päästä Lumi toivoo olevansa yhä töissä Makunuotalla.

Takaisin