Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

ATA-Henkilöstöpalveluille Green Office -sertifikaatti

Olemme saaneet WWF:n Green Office -sertifikaatin. Tässä postauksessa kerromme tästä hieman lisää!

Mikä Green Office?

Green Office on WWF:n sertifikaatti, jonka avulla yritys saa työkaluja ympäristövastuullisuuden toteuttamiseen. Mukana olevat yritykset rakentavat itselleen ympäristöohjelmaa, jonka avulla pienennetään työpaikan hiilijalanjälkeä ja käytetään luonnonvaroja viisaasti. Ympäristöohjelma rakennetaan yrityksen tarpeisiin sopivaksi WWF:n valmiin mallin avulla, ja ennen sertifikaatin saantia yrityksen tulee saavuttaa vaadittu minimitaso.

Miten pääsitte alkuun?

Ensimmäisenä nimesimme Green Officelle vastuuhenkilöt – Kuopiosta Henna ja Järvenpäästä Harri. Aloitimme Green Office -prosessin Kuopion ja Järvenpään toimistoilla alkukesästä selvittämällä lähtötilanteemme itsearvioinnin avulla. Itsearviointia tehdessä huomasimme hyvin pian, että toimintamme on jo melko hyvällä perustasolla. Itsearvioinnin jälkeen lähdimme rakentamaan meille sopivaa ympäristöohjelmaa ja saimme siihen hyviä vinkkejä myös WWF Green Office -henkilöstöltä yhteisten etätapaamisten aikana. Ympäristöohjelman mukaisten toimenpiteiden suorittamista tarkastellaan vuosittain. Kun ympäristöjärjestelmä on valmis, suoritetaan työpaikalla toimitilojen ja ympäristöohjelman auditointi eli tarkastus. Mikäli sen saa hyväksytyksi, on toimistolla käytössä WWF Green Office -sertifikaatti. Sertifikaatti on osoitus siitä, että organisaatio ottaa ympäristöasiat huomioon toimitiloissaan, päätöksenteossaan ja muussa toiminnassaan. Lisäksi se on merkki siitä, että ympäristötoiminnassa on sitouduttu jatkuvaan parantamiseen.

Miten tämä näkyy teillä arjessa?

Ympäristöohjelmaa rakentaessa teimme alkuvaiheessa pieniä muutoksia lähinnä jätehuoltoon, valaistukseen ja hankintoihin. Käytännössä siis mm. siirryimme käyttämään FSC-sertifioituja papereita, vaihdoimme kertakäyttöiset käsipyyhepaperit uudelleenkäytettäviin käsipyyherulliin ja valaistuksessa siirryimme käyttämään led-lamppuja.

Ensimmäisen vuoden tavoitteiksi asetimme esimerkiksi toimihenkilöillemme kodin ja työpaikan välisen työmatka-autoilun vähentämisen, toimistotilojen sähkönkulutuksen vähentämisen sekä Green Office -asioista viestimisen sisäisesti kerran kuukaudessa. Arjessa Green Office näkyy meillä niin, että ostamme vain tarpeeseen ja hankinnoissa suosimme ympäristömerkittyjä tuotteita mahdollisuuksien mukaan.

Meillä ATAlla Green Office -sertifikaatin saavuttaminen oli tavoitteena vuoden 2022 aikana, ja saimme sertifikaatin käyttöömme loka-marraskuun vaihteessa.

Seuraava askel on laatia tavoitteet toiselle toimintakaudelle, ja tietysti seurata myös nykyisten tavoitteiden täyttymistä. Tähän teemaan palataan siis myös täällä blogissamme alkuvuodesta!