Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Monitoimiosaajan uratarina

Jarmo Saikkonen maatalosta kotoisin oleva monipuolinen työntekijä, joka on ennättänyt työurallaan tehdä monenlaista. Maatalon kasvattina Jarmo onkin tottunut räveltämään koneiden kanssa pienestä pitäen. Työhistoriassa on kaikenlaista: autonasennustöistä Jarmolla on noin kymmenen vuoden kokemus, niiden lisäksi hän on ennättänyt tekemään niin rakennusalan hommia kuin maatalouslomittajankin töitä. Jarmo on myös opiskellut autonasentajan tutkinnon lisäksi itsensä levyseppähitsaajaksi, ja tehnyt niitäkin hommia kolmisen vuotta. Voisi siis sanoa, että kyseessä on melkoinen moniosaaja!

Monitoimiosaajan uratarina

Moniosaaja Jarmo työskentelee tätä nykyä Jarparolla kympin roolissa.

Vuoden 2021 loppupuolella Jarmo huomasi mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen. Silloinen työ oli käynyt turhan yksinkertaiseksi, vaikka töitä riitti tehdä asti. Päivät puuduttivat miehen mieltä.

”Jarparo haki sellaista henkilöä, kuka ymmärtäisi tekniikan päälle ja osaisi metallitöitä. Koin olevani aika lähelle sellainen, jota he etsivät. Sain yhteydenoton Harrilta samana päivänä, kun jätin hakemuksen. Heti samalle viikolle sovittiin myös haastattelu.”

Jarparon vaihteleva arki

Järvenpääläinen Jarparo Oy erikoistunut vaativien teollisuuden investointihyödykkeiden valmistamiseen ja tuotekehitykseen. Ihan mistään pikkutuotteista ei ole kyse, sillä toimitukset ja projektit voivat vaihdella energiateollisuuden suurista laitteista avaruuskaukoputkiin ja prosessiteollisuuden laiteratkaisuihin.

Jarparolla valmistuu projektit kaivoslaitteista avaruusteknologiaan.

Jarmo on työskennellyt nyt vuoden verran Jarparolla, aluksi ATAlla ja keväästä 2022 alkaen Jarparon kirjoilla. Työtehtävänä on kallioporausvaunujen valmistus. Täysin identtisiä vaunuja ei juuri koskaan valmisteta, eli työ on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Jarmo ei muista, että yksikään työpäivä olisi ollut samanlainen. Välillä tahti on nopea ja kiirettä on, kun yritys on niin vahvassa kasvussa. Tällä hetkellä Jarparolla onkin rekryt päällä useammalle tekijälle tätä kasvuvauhtia tukemaan. Jarmolla on hyvä kokonaiskuva arjesta Jarparolla, ja hänen onkin helppo hypätä tarvittaessa auttamaan muita kiireenkin keskellä.

”Osaan lukea piirustuksia, ymmärrän hydrauliikkaa ja mekaniikkaa sekä osaan hahmottaa asiat kokonaisuuksina, joten vientiä on niin sanotusti ollut. Viime perjantaina minut ylennettiin mekaanisen puolen kympiksi. Jatkossa saan priorisoitua omia hommia paremmin.”

Jarparolla työskentelee kaiken kaikkiaan noin 60-henkinen osaajien joukko, ja Jarmolta tuleekin kehuja työporukasta.

”Tosi hyvä porukka ja viihdyn Jarparolla hyvin. Toisen vanhan ATAlaisen kanssa olin juuri viime viikonloppuna töissä, meillä on melko paljon täällä ATA-taustaisia tekijöitä. En ole kyllä katunut työpaikan vaihtoa. ATAlla työskennellessä olin paljon Harrin kanssa yhteyksissä. Kaikki meni mutkattomasti ja asiat osui niin sanotusti kohdalleen. ATAlaisena ei ole ollut mitään vaikeuksia. Jos Ainoastaan tuntikirjausjärjestelmä oli joiltain osin hieman kankea, mutta nekin asiat ratkesi ihmiseltä ihmiselle -keskusteluilla. Järjestelmä kun ei taivu kaikkiin muutoksiin tuosta noin vaan.”

Vapaa-aika Jarmolla kuluu koiran kanssa touhutessa, ja lisäksi tärkeänä harrastuksena on myös maastopyöräily. Aivan kotiosoitteen lähettyviltä avautuu mainiot pyöräilymaastot. Kesäisin harrastuksiin kuuluu kalastus. Töitä on kyllä viime aikoina riittänyt niinkin paljon, ettei vapaapäiviä ole liiaksi kerennyt pitämään.

Oma ura on juuri saanut kehitysaskeleita kympin roolissa. Haaveissa Jarmolla on kehittää osaamistaan entisestään, ja hän suorittaakin tulevana vuonna energiatekniikan opintoja AMK:ssa polkuopintoina työn ohessa. “Vuoden päästä näen itseni ehdottomasti samoissa hommissa täällä Jarparolla, ei kahta puhetta!”

 

Takaisin