Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Rakennusliike Kuoma Oy – Rakentamista rakkaudesta lajiin

Rakennusliike Kuoma työllistää rakennusalan osaajia

Rakennusliike Kuoma Oy on Kuopiossa vuonna 1995 perustettu, erityisesti julkispuolen rakennusurakointiin keskittyvä rakennusyritys. Laajasti koko Itä-Suomen alueella operoivan yrityksen toimialaa ovat erityisesti julkispuolen rakennuskohteet ja työmaat: pääasiassa päiväkodit, koulut, vuokratalot sekä erilaiset hoiva- ja toimitilat. Parhaillaan yritystä työllistävät työmaat Kuopiossa, mutta myös uusia työmaita on tänä keväänä alkamassa.

“Meillä on Kuopiossa kolme suurta työmaata Valkeisenlammen ympärillä: Niiralan koulun saneerausurakka aivan lammen kupeessa, Niiralan Kulman vuokratalojen uudiskohde Mölymäellä sekä vanhan päiväkodin tilalle nouseva uudisrakennuskohde Alavan päiväkoti. Lisäksi Varkaudessa alkaa K-Raudan uuden myymälän teko huhtikuussa”, luettelee yrityksen toimitusjohtaja Hannu Toivanen.

“Tehdään kerralla kunnolla, niin ei tarvitse omille jäljille lähteä”

Työntekijöiden määrä vaihtelee Kuomalla rakennusprojektien mukaan, ja yritys työllistää tällä hetkellä noin 40 henkilöä, josta ydinporukan muodostaa noin 15-henkinen tiimi. Työntekijöitä on erilaisista taustoista ja erilaisilla osaamisprofiileilla, mutta yhteistä kaikille on sitoutuminen kuomalaiseen mielenmaisemaan: siihen, että sovitut asiat tehdään kerrasta hyvin. Laatuun tähtäävä tekeminen tuo merkityksellisyyttä, sillä ihmisten käyttöön tulevat tilat halutaan tehdä hyvin.

“Meillä tehdään luvatut asiat jämptisti ja oikomatta. Kun kerralla tehdään kunnolla, varmistetaan, ettei tarvitse omille jäljille lähteä. Meillä on nuorempaa ja vanhempaa väkeä, ja kaikkia tarvitaan. Jos ei ole vielä ehtinyt kartuttamaan kokemusta, pääsee mukaan oppimaan, ja kokeneemmat luonnollisesti opastavat”, Toivanen kertoo.

Kuomalla johtaminen on avointa. Työntekijöillä on vapaus tekemiseen ilman sanelupolitiikkaa eikä kenenkään niskaan huohoteta. – Pyrimme olemaan uudistumishaluisia, ja ideoita otetaan aina vastaan eikä mitään tyrmätä kuulematta, Toivanen myhäilee. – Kaiken työn perusta on hyvä suunnittelu. Myös ihmistuntemus on tärkeää, että hommat toimii ja että saadaan meidän iloiseen porukkaamme juuri ne oikeat tekijät.

Lue lisää: Avoimet työpaikat

Apuna rekrytoinneissa: ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Vuosien varrella rekrytoinneissa on osoittautunut hyväksi avuksi henkilöstönvuokraukseen erikoistunut ATA henkilöstöpalvelut Oy. ATA välittää työsuhteisia työntekijöitään Kuomalle ja muille päämiehilleen projektiluonteisiin vuokratyösuhteisiin, jonka lisäksi päämiehille työllistytään ATAn kautta myös suoraan vakituisiin työsuhteisiin.

“Meillä on useita päämiehiä, joiden palvelukseen pyrimme työllistämään omilla kirjoillamme olevia työntekijöitä ympärivuotisesti. Kun yhdellä päämiehellä valmistuu työmaa, on meidän kauttamme hyvä mahdollisuus päästä toisen päämiehen työmaalle. Ammattitaitoisesta työvoimasta on jatkuva pula” kertoo ATAn Kuopion toimipisteen asiakkuuspäällikkö Janne-Pekka Pesonen.

Pesonen tuntee hyvin Kuoman, sillä yritysten välinen yhteistyö on jatkunut jo usean vuoden ajan. – Meidän roolimme on toimia Kuoman kumppanina, ja kyllähän minä aika lailla monta vuotta olenkin ollut Hannun työrukkanen, Pesonen nauraa. – Kuoma on työntekijöidemme keskuudessa pidetty päämies, ja saamme jatkuvasti positiivista palautetta yrityksestä ja sen toimintatavoista.

Kuoman työmailla työskentelevät myös työpäällikkö Marko Antikainen ja rakennustyöntekijä Joona Eronen, jotka kumpikin ovat tulleet töihin ATAn kautta. Jututetaanpa miehiä ja otetaan selvää siitä, millainen yritys Kuoma on työntekijälle ja kuinka rekrytointikumppanuus oikein käytännössä toimii.

Janne-Pekka Pesonen on selin kameraan ja katsoo kameraa kohti selkänsä yli.

Janne-Pekka Pesonen vastaa rakentamisen toimialan rekrytoinneista ATAlla

Kuoman toimintamalli erottuu suoraviivaisuudellaan

Rakennusinsinööri Marko Antikainen työskentelee työpäällikkönä kahdella Kuoman Kuopion-työmaalla, ja hänen alaisuuteensa työllistyy myös nyt Kuopioon haettava työnjohtaja. Antikainen on itse tullut työsuhteeseen Kuomalle ATAn rekrytoimana, mutta Kuoma oli jo hieman tuttu kilpailevan yrityksen roolista. Nyt Kuoman työpäällikkönä Antikainen on oikea mies kertomaan siitä, kuinka Kuoma erottuu työpaikkana.

“Kyllä täällä toimintamalli on erottuu edukseen. Arjen käytännöt ovat suoraviivaisempia, sillä täällä ei ole ylimääräistä byrokratiaa. Päätöksenteko nopeutuu, kun on lupa päättää ja vastuuta annetaan. Kuomalla toteutuu hyvin ajatus siitä, että työmaa on aina ykkönen. Voitot ja tappiot realisoituvat aina työmaalla, ja jos työmaata hoidetaan huonosti, se näkyy heti. Olen kyllä itse tyytyväinen Kuomaan ja hyvään työyhteisöön.”

Työpäällikkönä Antikainen toimii kontaktina hallinnon ja työmaan välissä, vastaa taloudesta ja henkilöstössä työmaalla sekä on tukena vastaaville mestareille ja näiden alaisille. – Kuomalla pidetään huolta siitä, että asiat tehdään kunnolla ja kaikki lakisääteiset velvoitteet hoidetaan huolella. Konttorin päässä on tärkeää, että oma esimieheni ajattelee samalla tavalla teknisistä asioista, ja minulla on myös huiput alaiset työmaalla, joiden kanssa kemiat natsaa hyvin.

Katso myös: Vinkit työnhakuun

Kuomalla työnjohto on läsnä, ja työntekijöitä kohdellaan tasa-arvoisesti

Yksi Antikaisen työmailla ahertavista on Joona Eronen, joka työskentelee rakennustyöntekijänä Kuoman saneeraustyömaalle Niiralan koululla. Eronen on vakituisessa työsuhteessa ATA henkilöstöpalveluilla, ja työllistyy yrityksen kautta määräaikaisesti Kuoman Niiralan koulun -työmaalle. Työt alkoivat elokuussa, joten käytännöt, työkaverit ja toimihenkilöt ovat tulleet jo hyvin tutuiksi.

“Työmaalla on välitön tunnelma ja mukava työilmapiiri. Täällä ei jätetä yksin, vaan työnjohto on aina auttamassa, jos vaikka tulee jotain kysyttävää. Työskentely on tapahtunut pääsääntöisesti saman työparin kanssa, joten tutun kaverin kanssa on helppo tehdä töitä ja meininki on hyvä. Täällä on työntekijöitä eri firmoista ja vuokratyöntekijöitäkin, mutta kaikki ovat samalla viivalla ja meitä kohdellaan tasa-arvoisesti. Täällä ei tehdä eroa, tuleeko vuokrafirman kautta tai onko Kuoman oma.”

Myös Eronen kertoo Kuomalla työskennellessään huomaavansa eron verrattuna joihinkin aikaisempiin työmaihin. – Olen työskennellyt usealla työmaalla urallani, ja kaikilla työmailla asiat eivät ole hoituneet näin hyvin. Täällä työnjohto on läsnä ja saatavilla. Työvaiheet katsotaan yhdessä valmiiksi, ja aina varmistetaan, että työ etenee ja saadaan työ päätökseen. Täällä on työturvallisuuspuoli hyvin hoidossa, ja esimerkiksi viikoittainen työturvallisuuspalaveri kuuluu kaikille. Työturvallisuus on kaikkien vastuulla, samoin kuin siisteys. Nämä vaikuttavat työviihtyvyyteen, ja onhan se kaikkien yhteinen etu, ettei kenellekään satu mitään.

ATA rakentaminen rakennustyöntekijä timpuri

Kuomalla rakennustyötä tehdään rakkaudesta lajiin

Rakennustyömailla meininki on muuttunut takavuosista, jolloin esimerkiksi erilaiset ammatilliset ja muut hierarkiat saattoivat näkyä eri työntekijäryhmien välillä. Yhteiskunta on kuitenkin muuttunut ja myös ihmiset sen mukana. Pitkän uran rakennuksilla tehnyt Antikainen kertoo, että työmailla on tapahtunut tasapäistymistä erityisesti nuoremman väen myötä.

“Meillä on töissä tavallisia, suoraselkäisiä rakennusalan ammattilaisia, joita määrittelee erityisesti avarakatseisuus ja hyväkäytöksisyys. Vaikka meillä ollaan tyytyväisiä palkkoihinkin, ei tätä työtä voi tehdä kuin rakkaudesta lajiin. Se auttaa jaksamaan, kun kustannuspaine ja kiire ovat läsnä.”

Työn kautta oppinsa hankkineen Erosen mukaan rakennustyössä viihtyy, jos tykkää tehdä käsillään ja nähdä oman työnsä jäljen. Työ on fyysisesti raskasta ja likaistakin, mutta työpäiviä siivittävät hyvä meininki ja juurikin se rakkaus lajiin.

“Kyllä me vitsiäkin heitetään, ja aina on mukava tulla töihin!”

Töihin Kuomalle?

Haluaisitko mukaan Hannun johtaman Kuoman iloiseen porukkaan ja Joonan ja Markon työkaveriksi? Meillä on tällä hetkellä useita avoimia positioita.

EDIT: HAUT SULKEUTUNEET, KATSO MUUT AVOIMET TYÖPAIKAT

Tarkasta avoimet työpaikkamme ja ole yhteydessä Janne-Pekkaan!

Janne-Pekka Pesonen
p. 044 4914 588
janne-pekka.pesonen@ammattitaitoa.fi

Takaisin