Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Savon Taksidata Oy – Taksikyytien komentokeskus!

 

Kello lähenee kahdeksaa. Arkiaamu on käynnistymässä. Aamuvuoron väki on hakenut aamukahvinsa, virittelevät sankoja korvilleen ja käynnistelevät koneita. Yksi aamu-uninen vielä haukottelee asettaen työtuolinsa selkämyksen säätöjä, kaksi muuta puhuvat menneestä juhannuksesta. Yksi yövuorolainen on lähtenyt jo kotiin, kun aamun tekijät ovat tulleet päästämään hänet. Yö on ollut rauhallinen kuten yleensä. Aamupäivästä on odotettavissa totutun vilkasta.

Puijonlaakson Kiekkotiellä alkaa pikkuhiljaa puheensorina kuulumaan, kun väki aloittaa työpäivänsä. Puheluita tulee Lieksasta, Iisalmesta, Kuopiosta ja Pihtiputaalta. Käytännössä kaikkialta ympäri Keski- ja Itä-Suomea. Ammattitaidostaan varmana ja kokemuksen tuoman toiston kautta soittajien tiedot kerätään ylös järjestelmään ja kysymyksiin vastataan. Toisinaan soittajaa pyydetään odottamaan pieni hetki ja asiaa varmistetaan vielä kollegalta tai vuorovastaavalta.

Rennosti, mutta ammattitaidolla

Ilmassa on jo täysi työn tohina. Ihmiset ovat keskittyneitä, mutta tunnelma on rento. Yhdellä on päällä bändin logolla varustettu t-paita, toisella jalassa flipflopit. Tiukkaa tai jäykkää pukukoodia ei tarvitse noudattaa, sillä välityskeskuksen puolella ei vierailijoita käy. Töihin pääsee keskittymään oman väen kesken ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä. Välillä toki häiriöksi voi nousta kollegan desibelitasot hänen opastaessa huonokuuloista soittajaa, mutta tätäkin on pyritty hillitsemään erilaisin sermein, korvatulpin, istumajärjestelyin, kuin vastamelukuulokkeinkin.

Kuukausista heinäkuu on yleensä näyttäytynyt rauhallisimpana kuukautena, koska osa osastoista on kesäsulussa ja näin ollen asiakkaillakin on hivenen vähemmän rutiinin omaista käyntiä sairaaloissa ja terveysasemilla. Syksyä kohti soittomäärät yleensä kasvavat.  Tänä kesäkuun arkiaamupäivänä puheluita tulee tasaiseen tahtiin. Selvästi korona-kevään jälkeen ollaan palaamassa kohti normaalia arkea.

Oman väen erikoisuutena on keskenään sovittu ruokataukojärjestelyt. Työntekijät ovat halunneet syödä työpisteillään työn lomassa sen sijaan, että pitäisivät erillisen ruokatauon. Näin ollen heille maksetaan myös palkka tuolta ruokatauon ajalta.

Jollakulla on kotona tehdyt eväät, toinen lämmittää mikrossa einestä.  Kuuman makaronilaatikon jäähtymistä odotellessa ehtii hoitamaan yhden puhelun. Puhelu kestää 1min 47 sekuntia. Ruokakin ehti jäähtymään sopivasti. Haarukkaa ääntä kohti ja kahvimukista juotavaa perään. Sopivan hetken tulleen taas autetaan soittajaa asiassaan. Puolipäivä alkaa kääntymään iltapäivää kohden.

Kollegoina monipuolinen joukko osaajia

Työpäivän aikana voi hoitaa yhden linjan puheluita esimerkiksi Pohjois-Savon aluetta tai mikäli osaaminen jo riittää, niin useampaa aluetta kerralla. Osa työkavereista on aloittanut työt syksyllä ja vanhimmat ovat olleet talossa yli kaksikymmentä vuotta. Työkavereissa löytyy niin kaksi- kuin kuusikymppisiäkin, sekä miehiä että naisia. Kaiken kaikkiaan porukka on mukavan monipuolinen. Jollakulla on lähihoitajan taustaa, toisella pitkä ura kaupan alalta. Kolmas on opiskellut yliopistossa.

Savon Taksidatan välityskeskukseen soittavat kyytiä tarvitsevat asiakkaat, terveydenhuollon edustajat sekä autoilijat. Jokaisella on hieman omat asiansa. Kun työkokemus karttuu, niin sitten pääsee oppimaan uusia puolia työstä. Kela kyydityksissä maantieteellisiä alueita on kolme (Keski-Suomi, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala). Lisäksi keskuksesta hoidetaan normaalia taksinvälitystä.

Muita työtehtäviä ovat lisäksi mm. saapuvien ja lähtevien kyytien yhdistely.  Aina kun opit uuden alueen tai vastuun nostaa se myös työntekijän henkilökohtaista osaamislisää. Osaamislisät tarkistetaan kahdesti vuodessa. Savon Taksidata kannustaa työntekijöitä terveellisiin elämäntapoihin. Työntekijöillä on Smartum liikuntasetelit käytössä. Myös tupakoimattomuudesta maksetaan pieni lisä tuntipalkkaan.

Työt jäävät työpaikalle

Iltapäiväksi puhelumäärä on hieman rauhoittunut aamupäivästä. Moni soittaja ja asia on mennyt tutulla kaavalla. Joukossa on kuitenkin ollut muutama poikkeuksellisempikin tilanne, jotka vaativat hieman selvitystyötä. Näihinkin löytyivät ratkaisut, asiakkaat saivat kyytinsä, kuljettaja asiakkaansa ja keskeneräisen asian osalta pystyttiin vetämään ruksit päälle.

Kellon tullessa neljä, iso osa väestä pakkaa tarvikkeensa ja suuntaa taukotilan kautta ulko-ovea kohti. Muutama jää iltavuoroon. Pihalla paistaa lämmin kesäkuun aurinko. Kun on ollut päivän sisällä ja koneella, on mukava suoristaa selkää ja lähteä vaikka iltakävelylle Puijolle.

Savon Taksidata Oy – Taksikyytien komentokeskus!

Töitä ei tarvitse kantaa kotiin.

Kela-välittäjän työssä pääset työskentelemään välityskeskuksen kovimmassa ytimessä, jossa työtehtävät ovat kirjavia ja hektisiä.  Työn luonne tarjoaa uutta opittavaa jatkuvasti.

Mikäli koet Savon Taksidatan Kela-välittäjän/asiakaspalvelijan olevan sellainen työ, joka sinulle voisi sopia, niin kerromme mieluusti lisää.

Lisätietoja työtehtävästä Ollilta:

Olli Malkavaara

050 568 1313

olli.malkavaara@ammattitaitoa.fi

www.ammattitaitoa.fi

ATA-Henkilöstöpalvelut Oy

10.7.2019

Teksti: Olli Malkavaara

Takaisin