Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Scantarp on muoviteollisuuden osaaja

Suomalainen Oy Scantarp Ab on Pohjois-Euroopan johtava teknisten kankaiden valmistaja. Yli 60 vuoden kokemuksella valmistuvat erilaiset tekniset kankaat ja suojaratkaisut. Näitä ovat niin palo- ja erikois-UV-suojatut kankaat kuin pakkasen- tai kemikaalien kestävät kangasmateriaalit. Tuotevalikoima on laaja ja tuotannosta noin 60 prosenttia menee vientiin. Tehdas sijaitsee Kuopion pohjoispuolella Sorsasalossa, n. 9 kilometrin päässä keskustasta.

Scantarpin tehtaalla työskentelee noin viisikymmentä miestä ja naista erilaisissa muoviteollisuuden alan työtehtävissä. Kevään 2020 aikana Scantarp hakee joukkoonsa muutamaa tuotantotyöntekijää.

Scantarp on muoviteollisuuden osaaja

Monivaiheisen linjaston avulla saadaan raaka-aineista asiakkaan toiveiden mukainen lopputuote.

”Meiltä löytyy iso joukko osaajia talossa, mutta osaaville ja oppimiskykyisille ihmisille on aina kysyntää”, Scantarpin pitkäaikainen työnjohtaja Sami Korhonen kertoo.  Scantarpin vuosikymmenen vaihdos näyttää valoisalta ja monipuolisten työtehtävien vuoksi prosessialan työntekijöille on tarjolla mitä erinäisempiä työtehtäviä.

Henkilöstön rekrytoinnissa Scantarp käyttää apunaan kuopiolaista ATA Henkilöstöpalveluja. Uudet työntekijät ovat vakiintuneen käytännön mukaan tulleet henkilöstöpalveluiden kautta ja sen jälkeen vakinaistettu Scantarpin työntekijöiksi.

Työnjohtaja Sami Korhonen on työskennellyt Scantarpilla yli 20 vuotta.

Tuotantotyöntekijöillä on toistakymmentä eri työpistettä opeteltavana. Vaikka prosessityö pitää sisällään paljon rutiinia ja prosessin valvomista, tuovat vaihtelevat työpisteet omine työtehtävineen myös paljon vaihtelua arkeen.

”Yhden työpisteen oppiminen vie tavallisimmin 3-4 viikkoa oppia, mutta jokainen työpiste opitaan kuitenkin omaan tahtiin, jotta siellä voi sujuvasti ja turvallisesti toimia”, Korhonen lisää.

Kummityöntekijä opastaa

Scantarpilla on käytössä niin sanottu kummityöntekijä periaate. Jokainen uusi aloittava työntekijä koulutukseensa tai työkokemukseensa katsomatta saa nimetyn kummityöntekijän. Kummityöntekijän tehtävänä on toimia henkilökohtaisena mentorina ja apuna uusia työtehtäviä opeteltaessa.

Työtehtävien vaatiessa sujuvia yhteistyötaitoja kummityöntekijä malli opettaa jo alusta alkaen kysymään ja keskustelemaan. Työ on vahvasti ennakointitaitoja vaativaa, joten riittävä kommunikaatio työvuoron aikana muiden kollegoiden kanssa on ehdottoman tärkeää. Kummityöntekijä toimii myös matalankynnyksen turvana, jos tulee tarvetta varmistaa tai kerrata jokin työhön liittyvä asia.

Linjaston läpi valmistunut suojakangas valmiina lähtemään asiakkaalle.

Hae töihin Scantarpille

Tilanne Scantarpilla on hyvä ja tarkoituksena on alkuvuoden aikana vahvistaa väkeä vielä muutamalla lisäkädellä.

Meille tärkeintä on, että työntekijät ovat oppimishaluisia eli heiltä löytyy kiinnostusta oppia monipuolisesti tuotannon eri työvaiheita.  Yhteistyötaitoja emme koskaan voi korostaa liikaa. Samoin kyky ennakoida prosessin vaiheita on tärkeä. Siihenkin oppii tekemällä ja opettelemalla, mutta muuttujia arjessa on useita”, Korhonen tiivistää.

Entä mikä on saanut Sami Korhosen viihtymään työssään yli parikymmentä vuotta? ” 15 vuotta  meni tuotannon töissä ja viimeisin reilu 5 vuotta on mennyt työnjohdossa. Vaikka sitä aika monta juttua jo osaa ja tietääkin, niin yllätyksiäkin tulee vastaa, jotka pitävät arjen virkeänä”, nauraa Korhonen. ”Niin ja tietysti mainio työilmapiiri”, päättää Korhonen loppuun.

7.1.2020

Teksti: Olli Malkavaara

Takaisin