Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Seisakkityöt hoidetaan asenteella ja hyvillä tienesteillä

Kiinteistöpalvelut Jyrki Kähkönen Oy (Kipa Jykä) toimii Pohjois-Savossa kiinteistöjen huolto- ja korjaustehtävissä. Useat kymmenet työntekijät hoitavat Mondin tehdasseisakin kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä!  Lue lisää alta ja jätä hakemus!

Seisakkityöt hoidetaan asenteella ja hyvillä tienesteillä

ATA:n Janne-Pekka Pesonen auttaa sinut mielellään seuraavaan työpaikkaasi.

Kevään seisakki lähenee, ja päätimme avata seisakkityöntekijän työnkuvaa aidoimmalla mahdollisella näkökulmalla, eli työntekijöidemme kokemuksilla.

Kevään -24 seisakki on Mondilla Kuopion Sorsasalossa maalis-huhtikuun aikana. Arki alkaa perehdytyksellä. Seisakki itsessään alkaa 18.3. Tänä keväänä seisakin arvioitu kesto on 1-2 viikkoa. Seisakissa työpäivien kesto vaihtelee 8–12 tunnin välillä ja töitä tehdään maanantaista sunnuntaihin. Tarjolla on myös yövuoroja. Työtehtäviä seisakissa on useita ja ne voivat vaihdella työpäivänkin aikana: huollon ja teollisen puhtaanapidon hommia, luukkuvahdin tai liikenteenohjaajan hommia, telineasennuksia… Seisakin jälkeen voit myös työllistyä KipaJykälle koko kesäksi, jolloin työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi rakennus- tai kiinteistöhuollon töitä.

Muutaman viikon työllä kuukauden tienestit

Seisakkityöt sopivat erityisen hyvin opiskelijoille tienausmahdollisuudeksi opintojen kylkeen. Työrutistus kestää 1-2 viikkoa, jonka aikana pääsee kuitenkin tienailemaan mukavasti palkanlisien kanssa. Mikäli kiinnostuit, jätä hakemus ja tule mukaan KipaJykän ammattitaitoiseen porukkaan! Tulevaan seisakkiin tarvitsemme useita apukäsiä, joten paikkoja on tarjolla runsaasti.

Haastattelimme keväällä 2022 seisakissa olleita tekijöitämme ja kysyimme heidän ajatuksiaan seisakkimaailmassa työskentelystä. Haastateltavina toimivat Savonia ammattikorkeakoulun insinööriopiskelijat, jotka työllistyivät seisakin jälkeen vielä meille kesätöihin, suorittaen samalla opintoihinsa liittyvän työharjoittelun.

Joni Nousiainen

1. Millaista työskentely on hektisessä tehdasseisakkimaailmassa?

Työskentely yleisesti oli mukavaa, välillä oli fyysisesti kuormittavaa tavaroiden haalausta ja valmistelevia töitä erilaisiin seisakin työvaiheisiin. Tasapainottamassa oli luukkuvahdin ja tulityövahdin tehtävät. Hyvän ja osaavan työnjohdon vuoksi tekeminen oli myös selkeää, sekä Mondin arvojen mukaisesti turvallista. Työskentelyä helpotti työkaverit, joilla oli jo vuosien kokemus tehdasseisakeista ja ylipäätään tehdasympäristössä työskentelystä.

2. Mikä oli mielestäsi parasta seisakkitöissä?

Parasta oli monipuoliset työtehtävät, sekä kokemukset joita ei varmasti muunlaisessa työympäristössä voi edes saada.

3. Miksi opiskelijan kannattaa käydä tekemässä seisakkitöitä?

Erityisesti ansiot ja myös erilaiset kokemukset on syitä käydä kokeilemassa seisakkitöitä. Aionkin itse hakeutua vielä opintojen aikana seisakkitöihin!

4. Olitko tyytyväinen seisakista saamaasi ansiotasoon?

Viikon työstä lähes kuukauden palkka eli ehdottomasti olen tyytyväinen seisakin ansioihin.

Joni Nousiainen kuvassa

Joni Nousiainen 

Veera Ylälehto

1. Millaista työskentely on hektisessä tehdasseisakkimaailmassa?

Tehtaalla työskentely seisakin aikana on hyvin monipuolista ja työtehtävät vaihtelevat kohteiden / työtiimin mukaan. Kipa Jykällä sinua ohjataan ja työmenetelmät opetetaan alusta loppuun asti. Tehtaalle mennessä sinun ei tarvitse huolehtia kokemattomuudesta, kollegat ja esimiehet vastaavat aina kysymyksiisi. Työtehtäviisi voi kuulua esimerkiksi telineiden rakentamista, suljettujen tilojen kulun tai tulitöiden valvontaa.

2. Mikä oli mielestäsi parasta seisakkitöissä?

Mielenkiintoisinta seisakkitöissä oli tehtaan erilaisten toimintojen oppiminen, sekä tehtaan eri osa-alueiden yhteinen toiminta ja niiden vaikutus valmistusprosessin eri vaiheisiin. KiPaJyKän työntekijöiltä sai kattavaa tietoa tehtaan eri osa-alueiden laitteistojen toimintatavoista ja käyttötarkoituksista. Oli mielenkiintoista seurata sellukuidun kehitysprosessia raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi.

3. Miksi opiskelijan kannattaa käydä tekemässä seisakkitöitä?

Opiskelijan kannattaa käydä tekemässä seisakkitöitä, koska tehtaalla työskentely antaa laajemman kuvan rakennusteollisuuden tarjoamista erilaisista työmahdollisuuksista. Oma kokemus tehdastöiden tekemisestä antoi inspiraatiota laajentaa ammattiosaamista ja tietotaitoa myös teollisen rakentamisen puolelle. Oli kiinnostavaa myös päästä osallistumaan sellaiseen työhön, jonka valmiilla tuotteella on suuret vaikutukset koko Suomen talouteen ja ulkomaan vientikauppaan.

4. Olitko tyytyväinen seisakista saamaasi ansiotasoon?

Yksi seisakissa työskentelyn parhaista puolista oli palkka. Tehtaalla työskentelyssä palkkaa korottaa prosenttikorvaukset sekä erilaiset lisät. Seisakin aikana voit lisien avulla jopa tuplata palkkasi. Rakennustyömaan palkkaan verrattuna korvaus voi olla enemmän kuin kaksinkertainen samalta ajalta. Tehtaiden palkkausmalli mahdollistaa sen, että syksyllä voit keskittyä puhtaasti opiskeluun.

Veera Ylälehto kuvassa

Veera Ylälehto

 

Kiinnostuitko? Yksikön päällikkömme J-P kertoo mielellään lisää!

Janne-Pekka Pesonen

janne-pekka.pesonen@ammattitaitoa.fi

Puhelin 044 4914 588

Takaisin