Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Suomen Vaimennin ja ATA-Henkilöstöpalvelut – Referenssitarina

Suomen Vaimennin ja Elina Petäjäniemi tekevät tiivistä yhteistyötä rekrytoinneissa

Suomen Vaimennin (SV) on perinteikäs perheyhtiö, joka on toiminut jo yli 50 vuoden ajan. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi rautatiekaluston, raskaiden ajoneuvojen ja teollisuuden iskunvaimentimia korkeaa laatua arvostaville asiakkailleen. Nykyään 85 % tuotannosta menee vientiin ympäri maailmaa. Toimitilat sijaitsevat Etelä-Suomessa Järvenpäässä, ja yritys työllistää 45 henkeä.

ATA:n ja Suomen Vaimentimen yhteistyö on alkanut jo vuosia sitten. ATA:n Järvenpään yksikön päällikön Elinan ja SV:n tuotantopäällikön Pekka Virolaisen yhteistyö tosin ulottuu jo aikaan ennen ATA:a Elinan aiempaan työhistoriaan. Kaiken kaikkiaan Elinan ja Pekan yhteistyö henkilöstöpalveluissa on kestänyt jo yli reilun 12 vuotta.

Suomen Vaimennin tarjoaa tuotantotöitä

Työtehtävät SV:llä ovat pääsääntöisesti tuotantotöitä. Valmiita tekijöitä juuri näihin tehtäviin ei juurikaan ole, sillä valmistettavat iskunvaimentimet ovat omanlaisensa maailma. Tuotannossa työntekijöiden tausta on ollut esimerkiksi metallialalta. Tuotannossa työskenteleekin muun muassa kokoonpanijoita, robottihitsaajia sekä koneistajia.

Lähes kaikki Suomen Vaimentimen Järvenpään tehtaalle rekrytoidut tuotannon työntekijät ovat tulleet henkilöstövuokrausyritysten kautta, Pekka kertoo. Jokainen rekrytointi on aina tehty tarpeeseen. Työsuhteet Vaimentimella ovat pitkiä, ja vuokrauksen kautta tulleet tekijät ovat lähtökohtaisesti aina siirtyneet omiksi työntekijöiksi.

Viimeisimpänä tehtaalle on rekrytoitu varastotyöntekijä helmikuussa ATA-Henkilöstöpalveluiden avustuksella. Kaiken kaikkiaan ATA-yhteistyön aikana Vaimentimella on ollut 7 työntekijää, joista osa on jo siirtynyt SV:n omiksi työntekijöiksi. Tuotannon suorittavien roolien lisäksi ATA on tarjonnut apua myös toimihenkilöiden rekrytointiin.

Miksi Suomen Vaimennin on päätynyt käyttämään henkilöstövuokrausta?

Kysyimme asiaa Pekka Virolaiselta. ”On helpompaa käyttää henkilöstövuokrausalan yrityksen apua, kuin tehdä rekrytointeja itse. Saat itse 50 hakemusta avaamaasi paikkaan, ja alat arpoa ketkä haastattelet. Päädyt tekemään valinnan ja pahimmillaan hoksaat, että tekijä ei osoittautunutkaan sopivaksi. Ei ole aikaa tehdä tätä itse. On helpompaa, kun alkuvaiheen hoitaa joku muu.”

Henkilöstövuokraus onkin yrityksille helppo ja vaivaton, suoraa rekrytointia riskittömämpi tapa löytää työvoimaa. Käyttämällä henkilöstöpalvelualan kumppania säästät oman henkilöstösi aikaa ja vaivaa työläältä rekrytoinnilta. Rekrytointiprosessi sitoo ihmistyöaikaa, joka on luonnollisesti pois jostain muusta. Tällä hetkellä krooninen työvoimapula hankaloittaa sopivien osaajien löytämistä, jonka vuoksi rekrytoinnin ulkoistaminen ammattilaisille on entistäkin tehokkaampaa.

Tarpeen ilmetessä puhelu otetaan Elinalle

Kun tarvetta uudelle työntekijälle tulee, Pekka ottaa puhelun ATA:lle Elinalle. Työntekijätarve käydään puhelussa läpi, ja parhaimmillaan Ellulla on jo hihassa sopiva ehdokas. Jos ei, niin vie muutaman viikon, kun tekijä etsitään haun kautta. Työntekijän aloitettua Pekan tehtäväksi jää työtuntien hyväksyntä ATA:n järjestelmässä. Elina ja Pekka ovatkin jo tulleet vuosien varrella toisilleen tutuiksi, joten yhteistyö on rakentunut sujuvaksi.

Pekan mukaan ATA-yhteistyö on sujunut hyvin. Yhtään epäonnistunutta rekrytointia ei tullut mieleen. ATA:n vuokratyöntekijöiden palaute Suomen Vaimennin Oy:sta on myös ollut positiivista, ja yrityksessä aidosti viihdytään.

Ei näin kauaa olisi käytettykään ATA:n palveluita tai tehty Elinan kanssa yhteistyötä, jos homma ei toimisi. Palveluntarjoajia on paljon ja soittoja tulee usein, mutta puhelut loppuvat melko lyhyeen.

Referenssitarina – ATA-Henkilöstöpalvelut ja Suomen Vaimennin

Kaipaatko apua rekrytoinneissa? Ota yhteyttä!

Elina Petäjäniemi,

050 570 4082

elina.petajaniemi@ammattitaitoa.fi

Takaisin