fbpx

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Linkedin #ammattitaitoa Avoimet työpaikat
Kirjaudu

Tuotantotyöntekijä, Kala-Lappi Oy, Kuopio, Siilinjärvi

Työsuhde:Määräaikainen
Työaika:Kokopäivätyö
Työn kesto:3 - 6 kk
Palkanmaksu:11,88
Työn sijainti:Kuopio, Siilinjärvi
Haku alkaa:30.09.2021
Haku päättyy:31.10.2021

Tehtävän kuvaus

Kala-Lappi Oy on kuopiolainen perheyhtiö, jonka tuotteet tunnetaan suussa sulavasta, viipyilevästä ja jäljittelemättömästä makumaailmasta. Kala-Lappi valmistaa tuotteet edelleen käsityönä, suvussa monessa sukupolvessa olleita reseptejä ja perinteitä kunnioittaen, nykyteknologiaa hyödyntäen.

Kala-Lappi hakee tuotantotyöntekijöitä syksyn kasvavaan kysyntään ja talven yli kestävään sesonkiin sekä sesongin jälkeiselle ajalle.

Työtehtävä ja kuvaus työviikosta:

Kala-Lapilla toimit osana tuotannon joukkoa ja osaltasi olet varmistamassa tuotannon sujuvuudesta. Kala-Lapilla on noin kymmenen hengen henkilöstö, joka sesongin aikana lähes kolminkertaistuu.

Tuotannon työssä työtehtävät ja -vaiheet vaihtelevat tuotannosta valmistuvien tuotteiden mukaan.

Täällä ei todellakaan olla koko aikaa hihnan päässä. Työtehtävämme ovat oikeasti monipuolisia. Osa työtehtävistä on konetahtista työtä, jossa toimitaan tuotannon linjastokoneen tahdittamassa rytmissä. Vastapainona esimerkiksi maustaminen ja suolaaminen tehdään edelleen käsityönä”, tuotannonjohtaja Joonas Taskinen kertoo työstä.

Tuotannossa valmistuu eri viikonpäivinä eri tuotteita, jotka tekevät jo vaihtelua työpäivän sisältöön. Työvuoron aikana linjastossa voi työpiste vaihtua muutamaankin otteeseen, jonka vuoksi työasentoihin tulee päivän aikana vaihtelua. Tuotannosta valmistuu niin graavilohta, kylmäsavulohta, haukipihvit kuin kylmäsavulohitartariakin.

Työssä pitää pystyä kantamaan toisinaan painaviakin (10–25 kg) laatikoita, joten työssä pärjääminen edellyttää riittävää peruskuntoa. Työyhteisössä suurin ikäjoukko ovat 30–40-vuotiaat, mutta työyhteisö muodostuu eri työikäisistä ja soveltuu kaikenikäisille osaajille.

Monesta muusta elintarvikealan vastaavan kaltaisesta työstä eroten Kala-Lapilla ei tarvitse fileerata kaloja ollenkaan vaan kalat tulevat valmiiksi fileerattuna. Näin ollen tuotannon työntekijöiltä emme odota fileeraustaitoa.

”Meillä saa syödä kuormasta”:

Kala-Lapilla ollaan ylpeitä omista tuotteista ja tuotteiden laatu onkin yksi tärkeimmistä kriteereistä. Tuotteet tehdään suurella sydämellä sekä omilla menetelmillä. Aikaisempi kokemus elintarvikealasta sekä tuotannon työtehtävistä on selvä etu, mutta uudelle työntekijälle moni asia opetetaan kädestä pitäen.

Kaikki tuotteet pyritään tekemään kuin itsellemme tehtäisiin. Olemme kasvava talo, mutta uusia ideoita kuuntelemme myös mielellämme. Jos työntekijöistämme joku keksii tuotantoa parantavan idean, mieluusti otamme ideat vastaan”; kertoo Taskinen.

Maku edelle teemme tätä. Voisiko työsuhde-eduksi myös sanoa, että meillä saa syödä niin sanotusti kuormasta", Taskinen naurahtaa hyväntuulisesti.


Työyhteisö, työaika, palkkaus ja muut tärkeät asiat:

Tiiviinä työympäristönä Kala-Lapille on muodostunut toimiva ja hyväntuulinen työyhteisö, jossa työntekijöitä arvostetaan.

Olemme hieman pienempi talo, joka osaltaan tarjoaa joustavampia ja monipuolisempia työtehtäviä työntekijöillemme. Olemme myös vahvasti kasvava yritys ja monesti kasvu tuo mukanaan myös erilaisia työnkuvia”, lisää Vili Lappi myynnistä.

Tuotannossa toimitaan tällä hetkellä yhdessä vuorossa (7.00-15.00). Joulun lähestyessä siirrytään kahteen vuoroon. Vuorot ovat tällöin 07.30–15.30 ja 15.30–22.30. Joulusesongissa vuoroja jatketaan sesongin vuoksi toisinaan yli kahdeksan tunnin. Kullekin työpäivälle on etukäteen tiedossa olevat työtehtävät ja -vaiheet. Tuotannossa päivä päättyy, kun sen päivän työt ovat hoidettu ja tuotteet siirtyneet eteenpäin asiakkaille lähetettäväksi.

Tuotannossa on käytössä elintarvikealan työehtosopimus ja lähtöpalkka kylmätilalisän kanssa on 11,88 €/tunti. Työpaikka sijaitsee Toivalassa osoitteessa Kapteeninväylä 7.

Kala-Lapille haetaan sekä osa-aikaisia että kokoaikaisia työntekijöitä loppuvuodeksi sesonkiin sekä myöhempään vakituiseen tarpeeseen. Työsuhteet ovat määräaikaisia ja työtuntimäärä voidaan sopia yhdessä. Valitut henkilöt työllistyvät aluksi ATA-Henkilöstöpalvelut Oy:n kautta. Toiminnan kasvaessa myös paikka vakituiseen työsuhteeseen Kala-Lapin kanssa on mahdollinen.

Rekrytointiprosessi ja aikataulut:

Työt alkavat portaittain viikolta 36, josta alkaen työn määrä kasvaa aina viikolle 50 saakka.

Lähetä meille lyhyt hakemus, jossa kerrot minkä verran olet halukas/kykeneväinen tekemään työvuoroja, hieman työtaustastasi sekä miksi olisit sopiva henkilö joukkoomme.

Hae pikaisesti, sillä haastattelemme hakijat jo hakuaikana. Toivottavasti osasimme kertoa meistä ja ennen kaikkea kuulemme sinusta pian!

 

 

Lisätietoja rekrytointiprosessista voit kysyä:

Aretta Rundgren

044 343 1201

aretta.rundgren@ammattitaitoa.fi

ATA-Henkilöstöpalvelut Oy

HAE TYÖPAIKKAA TÄSTÄ ›