Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Vuokratyö on mahdollisuus muiden joukossa

ATA tarjoaa monipuolisesti erilaisia henkilöstöpalveluita. Aikaisemmin kerroimme ulkoistetusta HR:stä ja nyt esittelyssä on henkilöstövuokraus. Vuokratyössä työnantaja vuokraa työntekijän yritykseensä tekemään työtä. Yhtälössä ATA on työnantaja ja työsuhde solmitaan tekijän ja ATA:n välille. Vuokratyötä käyttävä käyttäjäyritys taas on sopimussuhteessa ATA:n kanssa.

Vuokratyö = pätkätyö?

Väärin. ATA:lla asiakkaat käyttävät vuokratyötä pitkiin sesonkeihin tai työsuhteiden ulkoistamiseen. Työsuhteet ovat pääsääntöisesti vähintään 4 kuukauden mittaisia määräaikaisia työsuhteita tai vakituisia sopimuksia. Työsuhdetta koskevat lainmukaiset säännökset koeajasta ja irtisanomisajoista. Nämä pätevät käyttäjäyritykseen ja työntekijään.

Vuokratyöntekijän voi potkia töistä pihalle milloin vain?

Väärin. Vuokratyöntekijällä on työsuhde ATA:n kanssa. Jos käyttäjäyrityksestä loppuvat työt, voi työntekijää kohdata lomautus tai uudelleensijoitus toisenlaisiin töihin. Samalla tavalla kuin ketä tahansa muuta työntekijää. Ainoastaan työsuhteen koeajalla työnantajalla ja työntekijällä on oikeus päättää työsuhde ilman irtisanomisaikaa, jos koeaikapurkuperusteet täyttyvät.

Vuokratyöntekijällä on surkea palkka?

Väärin. Vuokratyöntekijän palkka määräytyy käyttäjäyrityksen työehtosopimuksen ja palkkauskäytännön mukaan. TES:n palkkaluokka katsotaan tekijän kokemuksen perusteella ja henkilökohtaista lisää voidaan laittaa palkkaan esim. työn vaativuuden perusteella. Sinulla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin yrityksen omilla työntekijöillä.

Käyttäjäyritykselle vuokratyön käyttäminen on kallista ja riskit ovat suuret?

Väärin. Meillä ATA:lla vuokratyöntekijät hinnoitellaan reilusti ja avoimesti kerroin- tai tuntihinnoin. Meillä on rekrytointikokemusta kymmenien vuosien edestä, mikä takaa laadukkaat rekryprosessit ja työhaastattelut. Olet jatkuvasti ajan tasalla prosessin kulusta. Asiakkaana voit aina halutessasi myös itse haastatella hakijat ja tehdä lopulliset valinnat. Lisäksi työnantajana ATA kattaa työntekijöiden sairauslomat. Jos teille tulee tuotannossa ongelmia ja työntekijöitä pitää vähentää, pidämme huolen osaltamme yt-prosessista, lomautuksista ja irtisanomisista. Vuokratyön käyttäminen vähentää asiakkaan hallinnollista työkuormaa selvästi.

 

Vuokratyö on mahdollisuus muiden joukossa

Henkilöstövuokrauksen kautta voit työllistyä lähes mille alalle tahansa.

ATA toimii monipuolisesti vuokratyön kentällä

Tarjoamme vuokratyön palveluja monipuolisesti eri toimialoilla, kuten teollisuus, logistiikka, rakennus- ja elintarvikeala. Olemme tehneet hakuja kesätyöntekijöistä ja harjoittelijoista aina työnjohtajiin ja toimihenkilötasojen tekijöihin. Tälläkin hetkellä kauttamme töissä on lähes 100 osaajaa Savossa ja Etelä-Suomessa. Vuokratyö mahdollistaa käyttäjäyrityksen vapautumisen rekrytointiprosessista, eli käteenne jää paljon enemmän aikaa ja rahaa.

Asiakkaamme käyttävät vuokratyöntekijöitä erilaisissa tilanteissa. Esim. KOTI Rakentajat Kuopio tekee kaikki rekrytoinnit ympäri vuoden ATA:n kautta, oli kyse sitten kesätöistä tai työnjohtajista. Toisaalta kyse voi olla sesonkityöstä tai projektista. Esim. asiakkaamme Kruunu Herkku käyttää meitä apuna juhlapyhien sesongeissa ja kesätyöntekijöiden hakemisessa, ja Kiinteistöpalvelu Jyrki Kähkönen Oy saa ATA:lta vuoden ympäri apua.

Voit katsoa avoimet työpaikkamme TÄSTÄ

Etsit sitten töitä tai töille tekijää, jutellaan lisää!

 

Harri Apell (Järvenpää)

harri.apell@ammattitaitoa.fi
Puhelin 044 275 0700

 

Janne-Pekka Pesonen (Kuopio)

janne-pekka.pesonen@ammattitaitoa.fi
Puhelin 044 4914 588

 

Teksti: Aretta Rundgren

Takaisin