Työ-ja hallinto-oikeuden opinnot antavat hyvät valmiudet henkilöstöpalvelualalle - ATA Henkilöstöpalvelut Oy

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

Aretta Rundgren puhelimessa

”Työ-ja hallinto-oikeuden opinnot antavat hyvät valmiudet henkilöstöpalvelualalle”, haastattelussa Aretta Rundgren

Lähdetään liikkeelle perinteisestä eli kerro lukijoille kuka olet?

Olen Aretta, 26-vuotias julkisoikeuden maisteri, HR-ammattilainen ja tanssinopettaja. Olen paljasjalkainen savolainen, syntynyt Mikkelissä ja nyt tullut jäädäkseni Kuopioon.

Olet opiskellut yliopistossa rikos-, työ- ja hallinto-oikeutta ja henkilöstöalalla olet työskennellyt nyt kolme vuotta.  Minkälaista apua tutkinnostasi on työssäsi ja kerro lukijoille, että mikä henkilöstöalassa viehättää?

Tutkinto on antanut minulle hallinnollista osaamista ja erinomaiset lähtökohdat työehtosopimusten ja työlakien ymmärtämiseen. Opiskeluaikoina tein työharjoittelut esimerkiksi ammattikoulussa opettajana ja vankilassa rikosseuraamusviranomaisena, minkä vuoksi olet tottunut tapaamaan ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Henkilöstöalassa viehättää aito mahdollisuus vaikuttaa ihmisten elämään työllistymisen kautta, mahdollisuus oman työn suunnitteluun sekä työn yhteiskunnallinen rooli.

Mitä osaamista koet tuovasi ATA:n toimintaan?

Olen hoitanut rekrytointeja monipuolisesti eri toimialoille Kuopiossa ja lähialueilla. Tuon raikasta näkökulmaa myös markkinointiin ja asiakashankintaan.

Olet nähnyt alaa useamman eri toimijan kautta. Onko ATA:lla ollut jotain, mikä on yllättänyt sinut?

ATA toimii reilusti kaikkia työntekijöitämme kohtaan ja rekrytoinnit tehdään aidosti ihmiset edellä. Työsuhteet ovat pitkiä ja vakipaikkoja tarjotaan paljon. Tämä ei ole yleistä henkilöstövuokrauksessa, mikä korostaa ATAa erinomaisena kumppanina asiakkaille ja työnhakijoille. Lisäksi toimistolla töitä tehdään aidosti tiiminä toisia tukien!

Minkälaisissa asioissa voit erityisesti auttaa työnhakijoitamme?

Vahvuuksien tunnistaminen ja rohkaiseminen muutoksen tekemiseen työelämässä. Haluan kannustaa työntekijöitä rehellisyyteen, ja annan aina realistisen kuvan tarjotusta työstä.

Aretta ja Sienna.

Pikkulinnut ovat kertoneet, että sinulla pitää kiirettä myös päivätöiden ulkopuolellakin. Mitä siis teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla vietän aikaa iki-ihanan kihlattuni kanssa ja opetan tanssia toiminimen kautta (TanssiKuopio). Suuri osa arkeani on oma hevoseni, jonka luona käyn tallilla oikeastaan päivittäin! Tekeminen ei siis lopu 😊