Avoimet työpaikat Kirjaudu

ATA Henkilöstöpalvelut Oy

KipaJykä Toimistopäällikön uratarina

Kuopiolainen Antti Kurronen on hallintotieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistoista, pääaineenaan finanssioikeus. Ennen varsinaisia oman alansa töitä Antti on muun muassa tehnyt turvallisuusalan keikkatöitä sekä opiskelujen myötä ainejärjestö- ja ylioppilaskuntatoimintaa. Ensikosketus oman alan töihin löytyi kesätöiden kautta. Seuraavana talvena Antille avautui mahdollisuus asiantuntijatason tehtäviin omalla alallaan, joten maisterin paperit viimeisteltiin vasta muutama vuosi myöhemmin, vuonna 2022. Tuore maisteri Antti työskentelee nykyisellään toimistopäällikkönä Kiinteistöpalvelut Jyrki Kähkösellä (KipaJykä) ATA-Henkilöstöpalveluiden kautta.

KipaJykä palvelee asiakkaitaan jo yli 60 ammattilaisen voimin.

KipaJykä on kuopiolainen monialayritys, joka on erikoistunut kiinteistönhuoltoon, rakentamiseen, teollisuuden kunnossapitoon, maanrakentamiseen sekä telineasentamiseen. Yritys työllistää noin 60 ammattilaista, ja tehdasseisakkien sekä kesäsesongin aikaan työntekijämäärä kasvaa entisestään. ATA on auttanut KipaJykän työntekijätarpeissa jo useamman vuoden – niin seisakki- ja kesätyöntekijöiden kuin vakituisten tekijöidenkin löytymisessä. ATA:n Kuopion yksikön päällikkö Janne-Pekka Pesonen auttoi myös toimistopuolen rekrytoinnissa yhdistämällä Antin ja KipaJykän.

KipaJykä ja Toimistopäällikön monipuolinen arki

KipaJykän toimistopäällikön työnkuva on monipuolinen, eivätkä päivät ole veljiä keskenään. Yrityksen toimistotilat sijaitsevat Lukkokujalla, mutta työ- ja asiakaskohteita on ympäri Kuopiota ja sen lähialueita. Toimistopäällikkökään ei vietä työpäiviään kahdeksasta neljään pelkästään tietokoneen äärellä istuen.

”Tehtävä on säännöllisen työajan toimistotyö, mutta olen osallistunut myös asiakastapaamisiin ja erilaisiin neuvotteluihin. Toimiston päässä saatan yhtenä päivänä valmistella erilaisia asiakirjoja tai analysoida kirjanpidon dataa, toisena perkaan laskutusta ja vauhditan rahaprosessia. Yhtiön toimiala on niin käytännönläheinen, että on ollut ehdottomasti tarpeellista ja mielenkiintoista päästä tutustumaan eri työkohteisiin myös paikanpäälle. Joskus toimistolta pitää siis napata mukaan henkilösuojaimet ja jalkaan vetäistä turvakengät.”

Toimistopäällikön tehtävissä ATA:lla Antti aloitti helmikuussa. Ensimmäisen kuukauden perusteella työssä kiehtoo nimenomaan työtehtävien monipuolisuus sekä se, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Myös työyhteisö saa Antilta kehuja: hänet on otettu hyvin vastaan, ja alusta asti olo on ollut tervetullut. Aikaisemmin hankittu osaaminen ja ammattitaito pääsevät toimistopäällikön tehtävissä mainiosti käyttöön, päivittäin.

KipaJykä toimistopäällikkö Antti Kurronen

Antti Kurronen työssään.

”Saan käyttää osaamistani monipuolisesti; joskus työhaastatteluissa kysytään, miten hakija suhtautuu pirstaleiseen työhön tai ”silppuun” – eli menevätkö jauhot suuhun, jos työtehtävissä pitää poukkoilla erilaisten asioiden välillä. Minusta se on ollut piristävää. Kysymys voi tulla yhtä hyvin työehtosopimuksesta, kirjanpidosta tai veroasioista.”

Työn vastapainona Antti rentoutuu arjessaan luonnossa: retkeillen, maastopyöräillen ja meloen. Antilta löytyy myös visuaalista silmää ja luonto tarjoaakin Antille mainiot puitteet myös kuvausharrastukselle. Antin osaamisrepertuaariin kuuluu myös still- ja videokuvaus sekä kuvauskopterilla kuvaaminen.

Antti arvostaa jatkuvaa oppimista, ja hän onkin oppimassa uutta aina kun mahdollista – niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Viimeisin uuden opetteluprojekti oli mökkitontin harvennus. Samalla Antti perehtyi moottorisahojen sielunelämään. Kylmempinä iltoina vanhempi moottorisaha lähti purkuun ja moottoriremonttiin – hyvällä menestyksellä.

ATA:lle työllistyminen

ATA:an Antti törmäsi sattumalta, kun vastaan tuli entuudestaan tutun yrityksen työpaikkailmoitus, jossa rekrytointiprosessista vastasi ATA-Henkilöstöpalvelut. Antti päätyi jättämään hakemuksen tuohon tehtävään, ja muutaman päivän päästä puhelin soi – ATA:lta Janne-Pekka kutsui toimistolle juttusille.

Toimistopäällikön pesti ei siis ollut ensimmäinen ATA:n kautta haettu työ. Aiempi rekrytointiprosessi ei edennyt työsopimukseen asti, mutta Antti jäi rekrytointia hoitaneen Janne-Pekan mieleen. Kun KipaJykän toimistolla tuli työntekijätarve, ja Antti ilmaisi kiinnostuksensa pestiin, oli Janne-Pekalle heti selvää, että Antin tulee päästä jatkohaastatteluun KipaJykälle.

”Minulle jäi vaikutelma, että tässä headhuntataan tekijöitä ja ihmisiä, mutta myös erityisen potentiaalisia urasuuntia juuri heille. Kommunikaatio ATAn kanssa ei katkennut siihen, kun siirryin rekrytointiprosessiin varsinaisen työnantajan kanssa. Vaikka ensimmäinen leadi ei johtanutkaan rekrytointiin, niin JP pysyi kuitenkin hommassa mukana ja itselläni oli olo, että myös ATAlla tehdään töitä kannaltani sopivan paikan löytymiseksi.”

”Suosittelen ATA:a täysin varauksetta. Olen suositellut ATA:a myös työvoimatarpeisille yrittäjätuttavilleni koska tiedän, että homma toimii molemmin päin. Olipa sitten haussa uusi urasuunta tai seuraava askel samoja portaita ylöspäin, niin ATA:lla välitetään työpaikkojen lisäksi sekä työnantajista, että -tekijöistä.”

KipaJykä on ATA:n pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Takaisin